Header

 

Aktualno iz Doline Soče

---

Slovenia Unique Experiences: Edinstveno adrenalinsko vertikalno doživetje

Slovenia Unique Experiences je oznaka za edinstvena 5-zvezdnična doživetja. Vsak nosilec znaka, ki ga podeljuje Slovenska turistična organizacija, zagotavlja, da je njegova ponudba lokalna, avtentična, edinstvena, izkustvena, butična, trajnostno zelena in premium kakovosti.
V Dolini Soče je na voljo novo doživetje s tem znakom, ki ponuja adrenalinsko bivakiranje v viseči ploščadi. Gre za edinstveno in neponovljivo dogodivščino v neokrnjeni naravi.
V Dolini Soče so sedaj na voljo že tri tovrstna doživetja. Vsa so predstavljena tukaj>

Preberite si celotno predstavitev in si oglejte promocijski video>

---

Brezplačno izobraževanje za turistične ponudnike

Posoški razvojni center organizira brezplačno izobraževanje v obsegu 120 ur. Izobraževanje je namenjeno vsem, ki že oddajate sobe / apartmaje v turistične namene ali to morda nameravate storiti v kratkem in želite pridobiti oziroma izboljšati svoja znanja s tega področja. 
Izobraževanje bo potekalo v obliki tematsko zaokroženih modulov, ki bodo ponujali raznolik nabor znanj in predavateljev s področja turizma.
UVODNO SREČANJE bo potekalo na daljavo (zoom): 4. februarja 2021 ob 17. uri.

PRIJAVE IN INFORMACIJE: Posoški razvojni center - enota ljudska univerza (Nataša Klobučar Štrancar), telefon: 05/38 41 887, e-pošta: natasa.ks@prc.si

Več o izobraževanju si lahko preberete na tej povezavi>

---

Razvojne spodbude v letu 2021

Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije je objavila seznam razvojnih spodbud za leto 2021.
Navedene spodbude bo izvajalo Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo samo ter preko izvajalskih organizacij: SID banke, Javne agencije SPIRIT, Javnega sklada RS za podjetništvo (SPS), Javnega sklada RS za regionalni razvoj in razvoj podeželja (SRRS) in Javnega štipendijskega, razvojnega, invalidskega in preživninskega sklada RS (JŠRIS).

Celoten nabor vam je na voljo na tej povezavi>

---

Vprašalnik za deležnike v slovenskem turizmu

STO je pripravila spletni vprašalnik o oceni realizacije in uspešnosti Strategije trajnostne rasti slovenskega turizma 2017 – 2021.

V  letu 2021 se izteka veljavnost obstoječi Strategiji trajnostne rasti slovenskega turizma 2017 – 2021, zato je Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo z zunanjim izvajalcem pristopilo k njeni evalvaciji.  Pri tem je zelo pomembno tudi mnenje vseh deležnikov v slovenskem turizmu, saj bodo izsledki vrednotenja predstavljali  izhodišča za oblikovanje nove turistične strategije Slovenije za obdobje 2022 – 2028. 
    
Vprašalnik je dostopen do vključno 31. januarja na tej povezavi: VPRAŠALNIK.

Vir: STO

---

Webinar o pridobitvi trajnostnega znaka Zeleni ključ - Green Key

Webinar je namenjen turističnim ponudnikom: namestitev, gostinskih obratov in atrakcij. Organizira ga Društvo DOVES-FEE Slovenia v sodelovanju z ROS.TURIST - Inštitutom za odgovorni turizem.  
Na posvetu bodo predstavljeni kriteriji in postopek pridobitve znaka ter primeri dobrih praks trajnostnega poslovanja. Zeleni ključ – Green Key predstavlja vodilni mednarodni standard odličnosti na področju okoljske odgovornosti v turistični industriji, kot enega od podpornih znakov za pridobitev znaka Slovenia Green pa ga priznava tudi Zelena shema slovenskega turizma.
Posvet bo potekal v torek, 2. februarja 2021, ob 10.uri prek orodja Zoom, vse podrobnosti in povezavo pa najdete tukaj.

Vir: STO

---

Pot miru

Fundacija Poti miru, Društvo mladih Slovencev v Italiji in Euroservis vas vabijo v četrtek, 4. februarja, ob 18.30 na spletni dogodek, ki je namenjen vsem, ki vas zanima Pot miru ter imate ideje za njen nadaljnji razvoj.
Uvod, ki je namenjen vsem, bo potekal na tej povezavi> 

Nadaljevanje pa bo potekalo v zaprti skupini le za prijavljene. Več informacij na tej povezavi>

---