Header

 

Aktualno iz Doline Soče

---

Dolina Soče med nominiranimi za naziv najboljše evropske destinacije

Uradna stran Best Destinations in Europe je najavila seznam destinacij, ki se bodo potegovale za naziv najboljših evropskih destinacij v letu 2021, ki jih mora obiskati vsak popotnik. Na seznam so uvrstili tudi Dolino Soče, ki kot edina destinacija na tem seznamu zastopa Slovenijo.

Svoj glas boste lahko oddali tudi vi, saj bo glasovanje potekalo preko njihove spletne strani, in sicer od 20. do 10. februarja 2021.  Po končanem glasovanju bodo najboljše destinacije razglasili na dogodku 10. februarja 2021.

Svoj glas lahko od prihodnje srede oddate na tej povezavi. Glasujete lahko celo večkrat, sistem sprejme vaš glas enkrat tedensko z vašega IP naslova.

Povezava za glasovnaje bo objavljena tudi na naši spletni strani, na glasovanje pa vas bomo še spomnili. ????

Vsak glas šteje, hvala tudi za vašega. Začnemo 20. januarja.

---

Webinar za pridobitev znaka EU Marjetica

Na webinarju Evropske komisije z naslovom »The EU Ecolabel for Tourist Accommodations -  Engaging together in a sustainable recovery« bodo predstavljeni pogoji za pridobitev tega okoljskega znaka, potekal pa bo v četrtek, 21. januarja, od 10.00 – 12.30 ure. Več informacij in prijavnico najdete na spletni strani organizatorja

Znak  za  okolje  EU  za  turistične  nastanitve,  v Evropi poznan kot EU Marjetica, je od leta 2003 uradni  znak  Evropske  unije  za  okolju  prijazne turistične nastanitvene zmogljivosti. Podjetja, ki pridobijo   znak,   s   tem   uradno   veljajo   kot preverjeno okolju prijazna. Za EU Marjetico lahko zaprosijo  vse  vrste  nastanitvenih  zmogljivosti, vključno s hoteli, penzioni, planinskimi kočami, zasebnimi sobodajalci, turističnimi kmetijami in kampi.

Dolina Soče je nosilec zlatega znaka Slovenia Green Destination, v dolini pa imamo že pet ponudnikov, ki nosijo znak Slovenia Green Accommodation.

---

Zima v Dolini Soče

Smučišča žal ne obratujejo, so pa v Dolini Soče urejene kar štiri proge za tek na smučeh.
Proge so urejene v Logu pod Mangartom, na letališču v Bovcu ter dve na Šentviški planoti: na Ponikvah (pri smučišču Suše) in Petrovem brdu. 
Največ km urejenih tekaških prog je v Logu pod Mangartom, urejene so proge za klasično in drsalno tehniko, poleg tekaških prog pa je pobočje steptano tudi za sankanje. Vse dejavnosti so brezplačne, je pa ob sami tekaški progi ob vstopno-izstopnem mestu postavljen nabiralnik, v katerega lahko oddate svoj prispevek za urejanje prog. Parkiranje je možno pri bivši gostilni Encijan.

Zimska pravljica je letos res nekoliko drugačna, a toliko snega v dolini že dolgo nismo imeli. 

---

Izobraževanje za turistične ponudnike

Pred novim letom smo začeli z izobraževanji za ponudnike. Nadaljujemo v naslednjem tednu.
Na uvodnem predavanju smo predstavili mednarodne raziskave, ki kažejo, da varnost postaja
ključni dejavnik sprejemanja odločitev gostov o naslednjem potovanju. Zdaj nas čaka podrobnejši pregled, KAKO vpeljati standarde Green&Safe ter gostoljubno komunicirati naša prizadevanja za varnost gostom.
Turistične ponudnike vabimo na drugo v nizu petih izobraževanj, ki jih pripravljamo v sodelovanju z Agencijo za razvoj in komunikacije Nea Culpa. Izobraževanje bo v sredo, 20. januarja, ob 17ih. Vsi ponudniki boste z vabilom prejeli tudi povezavo do izobraževanja.

 

---