Header

 

Aktualno iz Doline Soče

---
Foto: Katarina Ipavec

Nagrada projektu Robidišče Trail Center

Potekal je dogodek Dnevi slovenskega turizma 2020. Poleg obravnavane aktualne problematike in zanimive debate z gosti, so podelili tudi priznanja tistim, ki so še posebej zaslužni za rast ugleda in prepoznavnosti Slovenije. 
Ena izmed nagrad je bila podeljena tudi v Dolino Soče. Priznanje Snovalec 2020 je med tremi produkti prejel tudi projekt Robidišče Trail Center, Arbischa d.o.o.  
"Trail center, ki kot eden redkih legalnih gorsko-kolesarskih centrov v Sloveniji prevzema status nosilca kolesarskega turizma v Dolini reke Soče, skupaj s ponudbo nastanitev pomembno prispeva k revitalizaciji odmaknjenega, pristnega kotička Slovenije ter mu daje novo življenje," so na STO zapisali ob podelitvi nagrade.

Čestitke za nagrado in uspešno delo.

---

Prve posoške tovarne

V Tolminskem muzeju so postavili razstavo Prve posoške tovarne. Razstava je zaenkrat na ogled na spletu. Pripravili so tudi kratek filmček, ki omogoča virtualni sprehod skozi razstavne prostore, ki trenutno žal ostajajo zaprti za obiskovalce.
Obiščite razstavo na spletni strani Tolminskega muzeja in si oglejte kratki predstavitveni film.

Foto: Karla Kofol, Tolminski muzej

---

Usklajen predlog, poslan na ministrstva 

Predlog so skupaj pripravila turistična združenja, ki obsegajo večino slovenskega turizma. S sprejetjem predlaganih ukrepov bi bilo turističnim družbam vsaj do neke mere olajšano preživetje do ponovnega zagona turizma, omiljeno pa bi bilo tudi naraščanje brezposelnosti.

 

---

Lokalna ponudba

Osvežen seznam lokalnih ponudnikov vam je na voljo na tej povezavi >

Klik, klik - preverite ponudbo.

---

Ste zamudili oddajo Na lepše?

Tudi v zadnji oddaji Na lepše, ki je bila na sporedu 4. decembra, se ekipa javlja iz Doline Soče.
V oddaji so obiskali Ano Roš, ki je skupaj z lokalnimi dobavitelji zagnala projekte, ki naj bi pomagali preživetju malih kmetov in najbolj ranljivih pridelovalcev. 

Vabljeni k ogledu na tej povezavi>

---