Header

 

Aktualno iz Doline Soče

---
Foto: Jošt Gantar

Znak kakovosti Triglavskega narodnega parka v letu 2020
 

Podelili so certifikate Znak kakovosti Triglavskega narodnega parka, ki je namenjen lokalnim deležnikom, ki si s svojimi izdelki in storitvami prizadevajo za visoko kakovost in trajnostne pristope, v skladu z načeli in vrednotami narodnega parka.

Letošnjih 5 dobitnikov znaka kakovosti so turistični ponudniki, ki so vključeni tudi v Zeleno shemo slovenskega turizma.

V Dolini Soče so certifikat prejeli:

Kamp Korita
Eco Chalet Astra Montana
Eco Kamp Koren

Znak kakovosti Triglavskega narodnega parka zagotavlja, da se bo ta naravni biser Slovenije, ki navdihuje s svojimi naravnimi in kulturnimi znamenitostmi, ohranjal ob sočasnem trajnostnem razvoju.   

Foto: Jošt Gantar

Vir in več informacij: Triglavski narodni park

---
Foto: Mitja Sodja

British Guild of travel writers (BGTW) razglasil finaliste

Britansko združenje turističnih novinarjev je na posebnem spletnem dogodku BGTW Big Reveal razglasilo finaliste mednarodnih nagrad za turizem v letu 2020.

Letošnji finalisti predstavljajo inovativne in izjemne projekte.

Med finalisti je tudi pohodna pot Juliana Trail, ki jo je nominiral Rudolf Abraham. Predstavil jo je kot odlično novo daljinsko pohodniško pot, ki vodi skozi osupljivo čudovite Julijske Alpe in daje poudarek na trajnosti turizma.

Foto: Mitja Sodja

Vse o finalistih in tudi več o predstavitvi Juliane Trail si lahko preberete na tej povezavi.

---

Javni poziv za sofinanciranje obratovalnih stroškov podjetjem v gostinstvu in turizmu

Na portalu GOV.SI je objavljena novica: Objava Javnega poziva za sofinanciranje obratovalnih stroškov podjetjem v gostinstvu in turizmu v času epidemije COVID-19.

Mikro, malim in srednje velikim podjetjem s področja gostinstva in turizma bodo sofinancirani obratovalni stroški zaradi izpada v prihodkih zaradi posledic epidemije COVID-19, ki so nastali v obdobju od 12. marca do 31. maja 2020.

Povezava do razpisa je na voljo na tej povezavi>

---

Spletna novinarska konferenca o ohranitvi slovenske industrije srečanj 

Včeraj, 19. novembra, je potekala spletna novinarska konferenca na temo industrije srečanj. 

Govorniki so opozorili, da šesti sveženj ukrepov ne rešuje težav v tej dejavnosti. Tudi preko medijev pozivajo k reševanju z nujnimi popravki v okviru že napovedanega šestega paketa ali z drugimi takojšnjimi ukrepi.

Celotna izjava za javnost vam je na voljo na tej povezavi>

Povezava do posnetka konference>

---

Teden splošnih knjižnic

Ob dnevu splošnih knjižnic, danes, 20. novembra 2020, posebej pripravljajo:

- Brezplačni vpis za nove člane. Vsem, ki se boste 20. 11. preko spleta vpisali v knjižnico, bodo podarili enoletno članarino. 
- Brezplačno pošiljanje gradiva po pošti. Če bi želeli gradivo, naročeno 20. 11., prejeti po pošti, vam ga bodo poslali brezplačno. 
- Ob 19.00: E-povratna vozovnica. Spletno potopisno predavanje Nejca Draganjca Velikonočni otoki, Čile, Bolivija. Predavanje boste lahko spremljali preko Youtuba ali na Facebook strani knjižnice. Povezava do prenosa je na voljo tukaj>

Vabljeni, da se pridružite na potopisnem predavanju.

---