Header

 

Aktualno iz Doline Soče

---
Foto: Jošt Gantar

100. obletnica podpisa Rapalske pogodbe

Rapalsko pogodbo, ki predstavlja enega najusodnejših mejnikov v slovenski nacionalni zgodovini, so podpisali 12. novembra 1920. Z  določitvijo meje med Kraljevino SHS in Kraljevino Italijo je slednji pripadla kar tretjina slovenskega nacionalnega ozemlja in od matice odtrgala kar četrtino Slovencev.

Na dan obletnice je bil na RTV Slovenija prispevek iz Doline Soče. Prisluhnite Jožku Dakskoblerju, ki vas v prispevku popelje v Podbrdo in na okoliške hribe ter pojasni zgodovino dogajanja. Prispevek si lahko ogledate tukaj>

 

---

Glas iz Doline Soče

Maša Klavora, direktorica Fundacije Poti miru v Posočju, je bila gostja nočnega programa na RTV Slovenija. Če ste intervju z njo zamudili, ji lahko prisluhnete na tej povezavi.

 

---

Dnevi slovenskega turizma 2020

Virtualni plenarni del Dnevov slovenskega turizma bo letos potekal 8. decembra med 9.00 in 12.00 uro. Dogodek na temo turizma v času Covid-19 in po njem bo potekal preko spleta in interaktivno.

Za več informacij in prijavo kliknite tukaj>

Prijave so možne le še danes.

---
Foto: Jure Batagelj

Alpska adventna tržnica

V adventnem času bodo v Slovenskem planinskem muzeju v Mojstrani pripravili Alpsko adventno tržnico, ki bo namenjena območju Alpske konvencije v Sloveniji. 

Soustvarjalci ste lahko tudi vi, zato vas vabijo k sodelovanju. V kolikor bodo epidemiološke razmere dopuščale, bodo pripravili adventno tržnico v avli muzeja z dobrotami in domačimi rokodelskimi izdelki, ki so značilni za adventni čas v alpski Sloveniji. Če pa bo corona preprečila njihovo namero, bodo pripravili e-tržnico, ki bo vidna na  njihovih spletnih straneh in na socialnih omrežjih. Povezavo do nje boste lahko delili tudi vi. 
Vabijo vas, da jim do 15. 11. 2020 pošljete fotografijo, ki prikazuje adventni čas pri vas. Lahko gre za lepo okrašen trg, lahko za zimsko idilo v vaših krajih, lahko za adventne jedi ali posnetek običaja iz adventnega časa pri vas. Dodajte kratek opis fotografije (do 50 besed) z avtorskimi pravicami za uporabo na spletu in za tisk ter prijazno sporočilo, rek, ali verz z vaše strani. Fotografije bodo v času adventa razstavili v muzeju.
V kolikor bodo razmere dopuščale, lahko v njihovem muzeju rezervirate stojnico, kjer bodo za vas z minimalno provizijo (20 %) prodajali vaše izdelke.

Kontakt: telefon: +386 (0)41 499 029, e-naslov: info@mojstrana.com

www.planinskimuzej.si

---