Header

 

Aktualno iz Doline Soče

---

Aktualne informacije

Trenutno smo v času epidemije, ki je bila za celo Slovenijo razglašena 19. oktobra za dobo 30 dni. Za predvidoma teden dni se zapirajo hoteli, gostinstva in trgovska središča, omejuje se javni promet. Omejitev druženja ni dovoljena nad šest ljudi, prepovedano je gibanje ponoči od 21. do 6. ure. Napovedano je podaljšanje turističnih bonov za eno leto (povzeto po STO: celotni zapis je na voljo tukaj>).

Omejitve pa vplivajo tudi na delovanje našega zavoda.

Glede na zaostrene zatečene epidemiološke razmere Turizem Dolina Soče z današnjim dnem zapira TIC-e v Bovcu, Kobaridu in Tolminu, prav tako bo zaprt TIC v Kanalu. Zapiramo tudi znamenitosti, in sicer cerkev sv. Duha v Javorci ter Tolminska korita.

Preostali del ekipe, ki pokriva upravo, trženje, booking center in skrbi za izvajanje razpisov, bo del dejavnosti izvajal na daljavo, del pa na lokacijah zavoda. Dosegljivost bo zagotovljena preko elektronskih medijev, vendar bo omejena do izboljšanja situacije.

TIC-i ostajajo zaprti predvidoma do 21. decembra, dokončno pa se bomo o ponovnem odpiranju odločili na osnovi takratnih epidemioloških razmer.

---
Foto: Jošt Gantar

Bovec je najgostoljubnejši turistični kraj

Najlepši in najgostoljubnejši turistični kraj je BOVEC. V projektu Moja dežela – lepa in gostoljubna ste letos izbrali prav to prelepo majhno mesto na pragu Triglavskega narodnega parka, kjer vas pričaka čisto in urejeno okolje, navduši prelepa narava, naravna in kulturna dediščina ter zanimivi turistični produkti. Turizem pa so vsekakor tudi gostoljubni ljudje, ki jih tu srečate.

Čestitamo Bovcu, vsem prebivalcem in turističnim ponudnikom ter upamo, da bo kmalu spet priložnost za izlete in počitnice.

---

Dolina Soče med 100 najbolj trajnostnimi destinacijami sveta 2020

Sedaj je potrjeno, prejeli smo certifikat o izboru med 100 najbolj trajnostnih destinacij. Podelili so nam ga na mednarodni konferenci Global Green Destinations Days 2020, o čemer smo že pisali.

Naj spomnimo, da se je na seznam 100 najbolj trajnostnih destinacij uvrstilo devet slovenskih destinacij, in sicer Dolina Soče, Bled, Brda, Kočevsko, Ljubljana, Logarska dolina-Solčavsko, Miren Kras, Podčetrtek in Rogaška Slatina. Vodilo za izbor so bile tudi najboljše in najbolj navdihujoče zgodbe trajnostnega turizma tako v poslovni kot v splošni javnosti.

O tem so pisali tudi na spletnem portalu Travelslovenia. Prispevek lahko preberete tukaj.

---
Foto: Miljko Lesjak

Vabljeni k ogledu oddaje Na lepše

Oddaja bo na sporedu danes zvečer na prvem programu RTV Slovenija ob 21:25.

V ospredju oddaje bo 30. letnica Kobariškega muzeja, ki velja za enega najbolj uspešnih slovenskih muzejev in 20.letnica Fundacije Poti miru -Walk of Peace. 

Spoznajte njihov prispevek k širjenju spomina na vojno, ki je nekdaj krvavo razdruževala, danes pa skozi turizem, raziskovanje, izobraževanje in obnovo vojne infrastrukture, povezuje narode in kulture.

Ne zamudite oddaje in skozi zgodbo vstopite v Dolino Soče.

Ekipa Fundacije poti miru v Posočju pošilja tudi POVABILO: Prižgimo luč za mir!   

Leto 2020 gre počasi h koncu, vendar bo, kot kaže, ob svojem izteku še postreglo z zahtevnimi izzivi časa, v katerem živimo. 
 
Fundacija Poti miru nadaljuje tradicionalno gesto in tudi letos vabi, da na območju nekdanje soške fronte vzdolž Poti miru od Alp do Jadrana na dan 24. oktobra ob 11. uri prižgemo luč za mir. 
Vsakega vabijo, da prižge svečo na vojaškem pokopališču, na kostnici, pri kapelici, spomeniku, na muzeju na prostem oziroma na katerem koli drugem kraju in se tako spomni vseh padlih in ranjenih vojakov ter vseh, ki so trpeli zaradi vojne.

Tudi letos se veselijo vaših odzivov, fotografij in misli v zvezi z dogodkom.
 
Pri tem vas prosijo, da upoštevate vsa navodila in priporočila za preprečevanje okužbe s covid 19.

Celotno sporočilo glede pobude si lahko preberete na tej povezavi>

---

Nekaj naj bo tudi za navdih

Glede na trenutno stanje se žal res ne ve kakšna bo smučarska sezona, a za navdih z vami delimo vtis s Kanina, kjer je že 70 cm snega.

Slika je nastala na Kaninu pred dvema dnevoma. ????

Resnično si želimo, da bo ob začetku prave zime situacija že omogočala brezskrbne užitke na snegu in tudi smučanje na našem prelepem visokogorskem smučišču. Za letošnjo sezono na Kaninu pripravljajo nekaj novosti, tudi footgolf in heliskiing. Za več informacij kliknite tukaj>  

Ostanimo povezani, še naprej spremljajte naše tedenske novičke.

---