Header

 

Aktualno iz Doline Soče

---

Od reke do neba - Frika Fest, Jestival, Festival pohodništva 

Iščete ideje kam za vikend ali kako se razvajati?

Žal se razmere zaostrujejo, a vaše poti še vedno lahko tečejo Od reke do neba. Lahko se pustite razvajati in se odločite za preizkus lokalnih dobrot. Ste že poskusili odlične menije v vseh restavracijah? Še imate čas, ponudbo pa si lahko ogledate na naši spletni strani

Žal so odpovedani vsi otvoritveni pohodi po novih etapah Juliana Trail. Za nedeljo pa je zopet napovedan tudi dež. Pohodi in kolesarska tura v nedeljo so žal zaradi tega odpovedani.

Kam pa se lahko kljub situaciji odpravite po prelepi Dolini Soče?

Še vedno se lahko odpravite na pohod Sotočje - Labrca - Grofova voda. V okviru Frika Fest vas bo pot peljala mimo dveh lokacij, kjer si boste lahko privoščili okusno jed friko. Friko med 11h in 17h ponujata gostilna Labrca in kavarna Grajski vrt.

Na spletni strani so opisane vse trase, kjer so bili prvotno začrtani pohodi. Sledite navigaciji in se na pot odpravite sami.

Vse informacije preverite tukaj.

Izkoristite jutrišnji dan, odpravite se na pohod tudi sami in si privoščite kulinarične dobrote.

---

Pohodniška pot Juliana Trail – razširjena tudi v Goriška brda

Od lanskoletne otvoritve se je že veliko pohodnikov odpravilo po daljinski poti Juliana Trail. Nekateri so prehodili celotno pot, nekateri samo posamezne etape, nekateri pa le v mislih ob branju vtisov pohodnikov. Pot se vije stran od ustaljenih in najbolj obljudenih planinskih poti, kjer običajne množice pohodnikov in planincev stremijo navzgor k visokim vrhovom. 

V letošnji jeseni smo pohodniško pot Juliana Trail še dodatno razširili. Sedaj šteje že 20 etap in meri v dolžino kar 330 km. Pot obkroža Triglav in poteka večinoma po robu Triglavskega narodnega parka, z novimi etapami pa se iz Posočja razširja preko hribov nad Kanalom v slikovito barvita vinorodna Goriška Brda, kjer nas etape dodatno razvajajo s prekrasnimi pogledi na Julijske Alpe z njihovimi najvišjimi vrhovi.

Na naši spletni strani lahko dobite opise za celotno razširjeno pot. Kliknite tukaj>

Juliana Trail je sedaj dolga 330 km, razdeljena pa je na 20 etap.

---

Predprodaja smučarskih kart za Kanin 

Še vedno so vam na voljo smučarske karte v predprodaji. Karte lahko naročite tudi preko elektronskega naslova. Vse informacije dobite tukaj>

Visokogorski center Kanin v oktobru ne obratuje. Na gondoli opravljajo nujna vzdrževalna dela.

Že diši po snegu, pravočasno kupite smučarske karte.

---

Ani Roš priznanje »International Chef of the Year«

Dogodek Readers Awards 2020, v okviru katerega je  mednarodna revija Food and Travel Magazine Italia podelila priznanja za odličnost v enogastronomiji, je potekal v petek, 2. oktobra, v Italiji.

Slovenija je kot edina tuja država v okviru dogodka Food and Travel Italia 2020 Reader Awards prejela priznanje za odličnost na področju enogastronomije. Sloveniji so podelili prestižno priznanje »Nation of the Year«.

Vrhunska slovenska chefinja iz Kobarida Ana Roš je bila nagrajena s priznanjem »International Chef of the Year«, poleg nje pa sta bila nagrajena tudi vinarja Marjan Simčič in Leonardo Simčič s priznanji za kakovost na področju vinarstva.

Vir in foto: Slovenska turistična organizacija

Ani Roš čestitamo za nov uspeh.

---