Header

 

Aktualno iz Doline Soče

---
---

Grem s tokom. Moja Dolina Soče.

Verjetno ste na Facebook ali Instagram strani Doline Soče že zasledili nov promocijski video Doline Soče? Video v sklopu marketinške kampanije za slovenski trg se predvaja tudi na televiziji, na radiu in slovenskih spletnih portalih. 
V videu nastopa Sašo Taljat, nekdanji vrhunski kanuist in svetovni prvak, ki je otrok smaragdne Soče in dobro ve – tudi če se cel svet ustavi, ona teče naprej. Skupaj začutimo, kako nas reka vedno nosi in vodi naprej. Zato vsi hodimo k Soči. Eni po avanturo, drugi po mir.  To poletje se vidimo v Dolini Soče, da dobimo novo energijo!
Video v slovenskem jeziku>
Video v angleškem jeziku>

Vabljeni, da se pridružite kampanji z delitvijo vsebin preko svojih socialnih omrežij.

---

Sprememba pogojev za sprejemanje bonov in uvrščanja na seznam varnih držav

Vlada je sprejela sklep, da bodo turistične bone lahko sprejemali vsi sobodajalci. Ker je treba spremeniti zakon, bo sprememba za sobodajalce, ki 13.3. niso bili registrirani, veljala od 1.7. dalje.

Po standardih NIJZ je za uvrstitev na zeleni seznam 'varnih držav' limit 14-dnevne kumulativne incidence 10 okuženih na 100.000 prebivalcev. To pomeni, da države, kjer je 14-dnevno povprečje okuženih manjše od 10  uvrščamo med varne države, tiste, kjer je povprečje višje od 10 pa med tvegane. V tem razredu so trenutno še vedno za nas pomembne emitivne države kot so  npr. Velika Britanija (26,8), Belgija (10,5) in Nizozemska (11,1). Za Makedonijo (98,2) in Albanijo (50,3) velja rdeči alarm. Za primerjavo: trenutne številke v Sloveniji (1,7), na Hrvaškem (2,2) pa tudi v sosednji Italiji (5,7), Avstriji (4,9) ali na Madžarskem (0,9) so veliko boljše. 

Spremljajte aktualne informacije tudi na naši spletni strani>

---