Header

 

Aktualno iz Doline Soče

---
Foto: Jošt Gantar

Sproščanje ukrepov, priporočila NIJZ

Slovenija je kot prva država članica EU preklicala epidemijo. Postopoma se bodo začele odpirati tudi meje s sosednjimi državami.

Nacionalni inštitut za javno zdravstvo (NIJZ) je sprejel Higienska priporočila za izvajanje turistično-gostinske dejavnosti. Dokument je na voljo tukaj.

Z 18. majem se ob primernem spoštovanju ukrepov NIJZ tako sproščajo skoraj vse dejavnosti. Kaj še vedno ostaja prepovedano, preverite tukaj.

Preverite tudi ukrepe na mejah, saj velja obvezna karantena samo še za državljane izven EU. Dokument je na voljo na tej povezavi.

V novicah prejšnjega tedna smo vas pozvali, da nam sporočite načrte glede vaše ponudbe, predvsem gostinskih obratov. Objavljen seznam lahko najdete na naši spletni strani. Ponujate tudi vi že svoje storitve in želite, da to objavimo? Sporočite nam na naš e-naslov: info@dolina-soce.si.

Veselimo se ponedeljka in s tem sproščanja številnih omejitev v turizmu. 

---
Foto: David Štulc Zornik

Povabilo k vključitvi turističnih ponudb v kampanjo za slovenski trg

Slovenska turistična organizacija je objavila javni poziv za oddajo ponudb za promocijo turističnih paketov slovenskega turističnega gospodarstva z namenom promocije slovenske turistične ponudbe na domačem trgu in prodaje konkretnih turističnih storitev. Cilj javnega poziva je komuniciranje paketov v okviru kampanje za domači trg in s tem povečanje števila prihodov in nočitev domačih gostov ter večanje prihodkov v turizmu.

STO ponudnikom, pod posebnimi pogoji, zagotavlja brezplačno oddajo ponudb turističnih paketov oziroma posebnih ponudb, ter brezplačno objavo na pristajalnih spletnih straneh www.slovenia.info. Poziv je odprt od 8.5.2020 do konca leta 2020.

Več informacij o možnosti sodelovanja si preberite tukaj.

Izkoristite ponudbo in se predstavite Sloveniji.

---
Foto: Miljko Lesjak

Vstopna točka slap Kozjak in Javorca

Pred lansko turistično sezono je občina Kobarid uredila infrastrukturo do slapa in s tem zagotovila večjo varnost za obiskovalce.

Vstopna točka, kjer so obiskovalcem na voljo informacije o znamenitosti in kjer plačajo nadomestilo, bo letos svoja vrata odprla 16. maja 2020, od 10.  do 18. ure. Do preklica bo odprta ob vikendih in praznikih.  Objava novice je na voljo tukaj.

Z jutrišnjem dnem vas ponovno pričakujemo tudi v cerkvi Svetega Duha v Javorci. Več informacij najdete tukaj.

Urnik, ko je možen obisk: sobota, nedelja, prazniki: 10.00 – 17.00.

Od prejšnjega vikenda pa so ponovno odprta tudi Tolminska korita.

Vabljeni na izlet.

---
Foto: David Štulc Zornik

Pričetek poletne sezone na Kaninu

Smučišče Kanin od včeraj, 14. 5., ponovno obratuje, še vedno pa vas pričakuje v zimski preobleki. V dolini so že spomladanske temperature, na smučišču pa je še vedno dovolj naravnega snega za smuko.

Za trening na Kaninu sta se odločili  tudi naši najboljši smučarki Ilka Štuhec in Meta Hrovat.

Včeraj so na Kaninu organizirali tiskovno konferenco. Načrte glede Kanina sta predstavila v.d. direktorica Sočnega Kanina Manuela Božič Badalič in bovški župan Valter Mlekuž, svoje vtise s prvih treningov pa je z nami delila tudi Meta Hrovat.

V kolikor letos niste imeli dovolj smučanja zaradi prekratke sezone, spremljajte vremensko napoved in urnik obratovanja na www.kanin.si ter jih obiščite. 

Več o izjavi za medije si lahko preberete tukaj.

Kanin očara v vseh letnih časih.

---

Ostale informacije

  • Pričela se je kampanja ZDAJ JE ČAS. Moja Slovenija. V sklopu akcije se bo glas slišal tudi iz Doline Soče. Za akcijo smo izbrali ambasadorje, ki bodo svoje sporočilo delili s Slovenci, ki bodo letos, kot kaže, naši glavni obiskovalci doline. Več o kampanji si lahko preberete tukaj.
  • Spletna srečanja so dober način, da si delimo informacije in ostanemo povezani. Slovenska turistična organizacija načrtuje sklop petih srečanj v mesecu maju. Prvo srečanje je potekalo včeraj, na voljo pa bo posnetek, v kolikor ste ga zamudili. Naslednje srečanje načrtujejo v torek, 19. maja, ob 9. uri z naslovom "Turizem med in po COVID-19, Nova realnost - novi standardi". Prijavite se tukaj.
  • Hkrati tudi v Turizmu Dolina Soče napovedujemo ponovno srečanje. O terminu in tematiki vas bomo pravočasno obvestili. 
  • Na Zavodu za varstvo pred utopitvami planirajo, de bi izvedli usposabljanje za reševalce na divjih vodah s pričetkom 28. 5. 2020, v kolikor bo to mogoče. Še vedno pa čakajo na zeleno luč s strani URSZR in RKS. Ko prejmemo več informacij, vas bomo o tem obvestili.

Zdaj je čas. Za nov začetek, za nove standarde.

---