Header

 

Aktualno iz Doline Soče

---

Postopen zagon turizma

Sproščanje ukrepov je prineslo olajšanje, a hkrati tudi precej dilem in skrbi kako zagotoviti varnost tako za goste kot tudi za zaposlene. 

Skupnost Julijske Alpe, katere del je tudi naš zavod Turizem Dolina Soča, je pristojnim že naslovil podroben predlog ukrepov za zagon posameznih segmentov turistične ponudbe. Predlog je informativne narave, veljali bodo tisti ukrepi, ki jih bo na koncu za vsako dejavnost posebej potrdili NIJZ. Objavljen je na naši spletni strani in je dostopen na tej povezavi.

Objavili smo tudi predlagane datume sproščanja posameznih turističnih dejavnosti. Tudi ti datumi so še orientacijski, veljali bodo tisti datumi, kot jih bo dokončno potrdila vlada RS. Predlog si lahko preberete tukaj.

Pretekli praznični vikend je v dolino že prinesel vrvež obiskovalcev. S spoštovanjem ukrepov pa upamo, da se bodo ti še dodatno sproščali. DEJANSKO SPROŠČANJE UKREPOV BO NAMREČ ODVISNO OD EPIDEMIOLOŠKE SLIKE IN SOGLASJA ZDRAVSTVENE STROKE.

---
Foto: Matjaž Lavrenčič

Odpiramo Tolminska korita

Tolminska korita, kjer smo med zimo naredili tudi veliko vzdrževalnih del, predvidoma odpiramo ta vikend. Istočasno bodo odprli tudi Okrepčevalnico Tolminska korita, da se boste po ogledu korit lahko tudi okrepčali.

Podrobnejše informacije spremljajte na naši spletni strani. 

Se vidimo v koritih? Veseli bomo, če boste novico delili tudi naprej. 

---