Header

 

Aktualno iz Doline Soče

---

Ponovno odpiranje turistične dejavnosti

S sproščanjem ukrepov se ponovno odpirajo muzeji, postopoma pa tudi preostale dejavnosti, trgovine in gostinski lokali na prostem.

Kobariški muzej bo po 50 dneh od 1. maja ponovno odprt. Več informacij in objava urnika je na voljo na tej povezavi. Vstop v muzej bo v petek, 1. maja 2020, za vse obiskovalce brezplačen.

Kmalu boste lahko obiskali tudi Tolminski muzej, in sicer odprtje napovedujejo v torek, 5. maja 2020. Prav tako načrtujejo do konca prihodnjega tedna tudi odprtje Informacijskega središča TNP Dom Trenta. 

Skladno s sproščanjem ukrepov napovedujemo tudi ponovno odprtje Tolminskih korit. Predvidoma jih bomo odprli 9. maja, od tega dne naprej bodo za obisk odprta vsak dan. Na ogled v Javorco pa se lahko odpravite teden dni kasneje, v maju bo ogled možen ob vikendih. 

Vabljeni.

---

Virtualna tekma - Soča Outdoor 

Pogrešate športna tekmovanja?

V času od 1. do 3. maja se lahko udeležite virtualne tekme, kjer vam je na voljo kar 6 različnih možnosti sodelovanja, ki jih ponuja letošnji Soča Outdoor festival. Podrobnejše informacije o 4. virtualnem Alpe Adria Trail Cup izzivu najdete na www.alpeadria-trailcup.com.

Pretekli izzivi so že privabili veliko udeležencev, prijava je brezplačna.

Želite podpreti tekmovanje? Ponudniki, ki želite sodelovati kot sponzor, kontaktirajte organizatorja. Virtualni izzivi bodo objavljeni na spletnih straneh Soča Outdoor, Julian Alps Trail Run, UTVV in Alpe Adria Trail Cup preko Facebook in Instagram kanalov. 

Preverite pravila sodelovanja, nato pojdite v naravo in uživajte.

---

Videokonferenca DMO-jev in ponudnikov Julijskih Alp

V skupnosti Julijskih Alp smo 23. aprila organizirali video konferenco z zainteresiranimi ponudniki. Poleg direktorjev destinacijskih organizacij se je konference udeležilo preko 170 ponudnikov. Predstavili smo aktivnosti skupnosti, smernice za naprej, največ pa smo se pogovarjali o aktualni korona situaciji. Predstavitev in odgovori na zastavljena vprašanja so na voljo na spodnjih povezavah:

 

---

Novice iz Doline Soče

  • V preteklem tednu sta tolminska flavtistka Irena Kavčič in klarinetist Tommaso Lonquich v Javorci posnela video in ustvarila prelepo doživetje. Vabljeni k ogledu in poslušanju na našem Facebook profilu.
  • Zapora ceste: V obdobju od 28. aprila do 16. maja bo popolna zapora ceste Zatolmin-Čadrg na odseku med vstopno točko v Tolminska korita in Dantejevo jamo. Zapora bo trajala vsak dan od ponedeljka do sobote v času od 28. aprila do 16. maja (izvzeti so prvomajski prazniki, 1. in 2. maj), v času od 8.00 - 10.30, 11.00 - 13.45 ter 14.15 - 16.00.
  • Planinsko društvo Podbrdo išče OSKRBNIKA ALI OSKRBNIŠKI PAR 
    ZA DOM ZORKA JELINČIČA NA ČRNI PRSTI za obdobje od 1. 6. 2020 do 20. 9. 2020. Za več informacij glede pogojev razpisa pokličite na tel. 041/468-469 (Tomaž) ali pišite na pdpodbrdo73a@gmail.com.  Rok za oddajo prijave: 15. 5. 2020. 
  • Žal je zaradi trenutne situacije odpovedana tudi letošnja izvedba dobrodelnega rock festivala Gora Rocka 2020.
  • Občina Kobarid obvešča vse uporabnike urejenega dostopnega mesta Zaročišče ter vse uporabnike parkirišča na Trgu svobode in na Volaričevi ulici v Kobaridu, da se termin za plačevanje nadomestila za uporabo začne s 30. aprilom 2020. Objavi sta dostopni na spletni strani Moja občina: za Zaročišče tukaj in za parkirišči v Kobaridu tukaj.

 

---

Nova obvestila v naši rubriki Informacije glede koronavirusa

Na naši spletni strani smo v rubriki glede koronavirusa objavili nove informacije:

  • Poročilo o stanju na italijanskem trgu z vprašanjem odprtja mej in raziskavo o letošnjem dopustovanju Italijanov.
  • Postopno sproščanje korona omejitev: Slovenija na račun dobrih rezultatov pri obvladovanju epidemije počasi rahlja omejitvene ukrepe. Ključne spremembe, pomembne za oživljanje turizma so: ponovno odprta možnost prehajanja občinskih mej, odpiranje muzejev in dopuščanje strežbe na zunanjih gostinskih terasah. Vlada je v ta namen prilagodila veljavni Odlok o začasni prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom v Republiki Sloveniji. Katere storitve so spet na voljo si preberite na tej povezavi. Napovedi o postopnem odpiranju preostalega turističnih storitev in spremljajoča navodila pričakujemo v naslednjih dneh, najkasneje v naslednjem tednu po objavi rezultatov tekoče epidemiološke raziskave.
  • Preberite si tudi higienska priporočila za izvajanje gostinskih dejavnosti na terasah in letnih vrtovih. Kliknite na povezavo.

Stopimo skupaj - podpirajmo lokalno vam je še vedno na voljo. Tudi ponudba dostave na dom se je povečala. Preverite in se med prazniki razvajajte.

Želimo vam lepe praznike in z optimizmom pričakujemo maj, ki prinaša ponoven zagon določenih dejavnosti.

---