Header

 

Aktualno iz Doline Soče

---

Predlogi vladi in STO

Zavod Turizem dolina Soče je skupaj s partnerji skupnosti Julijskih Alp pomagal pripraviti paket PREDLOGOV UKREPOV DESTINACIJE JULIJSKE ALPE ZA OMILITEV POSLEDIC EPIDEMIJE COVID-19 NA PODROČJU TURIZMA. V predlogu je predstavljen pomen regije, ki predstavlja več kot četrtino vsega slovenskega turizma, ocenjen izpad realizacije in predlagani ukrepi, ki naj bi prispevali k preživetju in ponovnemu zagonu naše skupne dejavnosti. Prve in najnujnejše ukrepe je parlament sicer potrdil že včeraj (02.04.) v Zakonu o interventnih ukrepih za zajezitev epidemije COVID-19 in omilitev njenih posledic za državljane in gospodarstvo, naši predlogi pa so namenjeni predvsem pripravi drugega paketa ukrepov v katerem naj bi bil turizem kot ena izmed najbolj prizadetih dejavnosti podrobneje obravnavan. Predloge si lahko preberete na tej povezavi.

Skupaj smo pripravili tudi predlog ukrepov Slovenski turistični organizaciji:  pričakujemo potrebno prilagoditev aktualnega razpisa za promocijo, partnersko sodelovanje za čas, ko se bo tržišče začelo ponovno odpirati, predlagamo poenotenje ključnih priporočil ponudnikom in vztrajanje na trajnostnih smernicah in odgovornem razvoju. Predloge si lahko preberete na tej povezavi.

Naše predloge so podprli tudi vsi župani občin Julijskih Alp.

Za vas pa smo na portalu dopolnili tudi druge informacije glede trenutne situacije:

  • odgovori na vaša vprašanja,
  • stanje na tujih trgih (Nemčija, Švica, Italija)
  • poročili STO: Zbirnik informacij COVID - 19 in Vpliv COVID - 19 na gospodarstvo.

Preverite tukaj.

Rubrika STOPIMO SKUPAJ - PODPIRAJMO LOKALNO 

Na našem portalu se rubrika Stopimo skupaj - podpirajmo lokalno širi s pestrim naborom lokalne ponudbe in primeri dobrih praks. Preverite ponudbo, da najdete tudi nekaj zase. 

Ponujate tudi vi lokalne izdelke ali poznate primere dostave na dom? Pišite nam na info@dolina-soce.si, da dopolnimo seznam.

Danes je čas za snovanje novih idej, da jih bomo lahko kmalu uresničevali.

---