Header

 

Aktualno iz Doline Soče

---

Aktualne objave glede trenutnega stanja 

Na naši spletni strani še vedno za vas objavljamo aktualne informacije, zahvaljujemo pa se vam tudi za poslana vprašanja. Še vedno nam lahko pišete, povezava je dostopna tukaj.

Odgovore na že prejeta vprašanja najdete na naši spletni strani. Najnovejša se navezujejo na:

  • vprašanje o začasnem zaprtju dejavnosti,
  • prikaz nastanitvenih objektov na spletu po odjavi dejavnosti,
  • vprašanje ponujanja nastanitev delavcem.

Kaj je še novega?

  • Od ponedeljka, 23. 3. 2020, je na bivšem Mednarodnem mejnem prehodu Robič ponovno vzpostavljena kontrolna točka za izstop in vstop v državo. Prehod bo omogočen vsem občankam in občanom posoških občin in predstavnikom podjetij, ki delajo v R Italiji in je njihov izstop oziroma vstop nujen zaradi poslovne in humanitarne dejavnosti. Več na www.mojaobcina.si/Kobarid.
  • Posredujemo vam tudi povezavo do objavljenega članka v Delu glede ukrepov, ki jih sprejema vlada za blaženje posledic epidemije koronavirusa za prebivalstvo in gospodarstvo. Članek je dostopen na tej povezavi.

Spremljajte aktualne informacije, ki jih objavljamo na spletni strani www.dolina-soce.si

---
Foto: Srdjan Zivulovic Bobo

Foodcards from Slovenia & stories of Slovenia

Tako je naziv projekta, ki je več let zapored potekal v organizaciji MGM Media Optima. Glede na trenutno situacijo so se letos odločili za drugačno izvedbo. S pomočjo objav na družbenih omrežjih, na kulinaričnih blogih, na spletnih medijih, potovalnih blogih in ostalih medijih bomo tako lahko še vedno prisotni. K soustvarjanju vsebine pa vabimo tudi vas.

Nekaj fotografij na temo kulinarike že imamo v našem arhivu, kljub temu pa bomo veseli tudi kakšne vaše fotografije, prav tako receptov, ki so najbolj značilni za vaš kraj in so po možnosti tudi enostavni (oziroma nimajo dragih sestavin) za pripravo v teh časih. 

Še posebej bomo veseli, če se na akcijo odzovete kulinarični mojstri lokalnih restavracij in domačih odličnih gostiln ter drugi proizvajalci domačih dobrot. Veseli bomo vaših fotografij, video posnetkov in receptov, ki bi jih lahko priporočili. Materiale bodo v MGM Media Optima pregledali in najzanimivejše izbrali ter poslali izbranim novinarjem, urednikom in blogerjem. Tako imate možnost, da se tudi kot ponudnik predstavite v tujih in domačih medijih, za vas pa bodo te objave brezplačne. 

Mogoče poznate tudi kakšno zgodbo ali legendo vašega kraja - nekaj, kar je zanimiva zgodba za popotnike, otroke, kar opiše našo dolino? Veseli bomo, če nam jih zaupate.

Ustvarimo odlične zgodbe in jih predstavimo še drugim.

Veseli bomo vaših predlogov. Pišite nam na info@dolina-soce.si. 

---

Deljenje izkušenj preko spleta 

Komunikacija se v veliki meri premika na digitalne kanale, veliko vsebin pa je v tem času dostopnih tudi brezplačno.

Strokovnjaki iz različnih področij svoje izkušnje delijo tudi preko webinarjev.

Danes ob 18ih lahko sledite brezplačnemu webinarju na temo ponudbe storitev v trenutnem kriznem času. Potekal bo v angleškem jeziku. Sledite povezavi za prijavo.

G. Eduardu se zahvaljujemo, da je informacijo delil z nami.

Zanimive webinarje v slovenščini pripravlja tudi podjetje Red Orbit. Njihove vsebine so bolj splošne, vezane na digitalne vsebine v času krize. Njihove dogodke lahko preverite tukaj.

Z raziskovanjem po spletu pa gotovo najdete še druge zanimive izobraževalne vsebine. #ostanidoma

 

---