Header

 

Aktualno iz Doline Soče

---
Foto: David Štulc Zornik

Zimske počitnice so tu, vabljeni na Kanin

Zimske počitnice so čas za veselje na snegu. Na smučišču Kanin vas pričakujejo, trenutne razmere za smuko so zelo ugodne.

V soboto, 15. februarja, pa bo na Kaninu tudi veselo z glasbeno skupino D'Šups. Preverite napoved dogodka.

Vabljeni.

---

Pustovanje v Dolini Soče

Pustovanje ima v Dolini Soče dolgo tradicijo. 

V soboto, 15. februarja, bo v vaseh Drežniške Ravne, Jezerca in Magozd potekalo pustovanje. Ravenski pust spada med tradicionalna in originalna pustovanja v Sloveniji in je del slovenske zgodovinske ter kulturne dediščine. Program preverite tukaj.

Za 22. februarja pa že napovedujemo tudi Tminsk pust, Kobariški pust in Drežniški pust. Program dogodkov preverite na naši spletni strani.

Vsi, ki bi se v Tolminu še radi udeležili povorke s skupinsko masko, preverite na KTŠ še zadnje možnosti za prijavo.

Pust - čas norčij, v naši dolini pa tudi del kulturne dediščine.

---
Foto: David Štulc Zornik

Študenti, si želite delati v turizmu? 

V TIC Tolmin (informator/prodajalec)  in Tolminskih koritih (informator/prodajalec/redar) iščemo zanesljive, delovne in komunikativne študente, ki jih zanima raznoliko delo s turisti.

Delo bo potekalo v pomladanskem in/ali poletnem času.

Obvezno je znanje angleškega jezika, prednost bodo imeli tisti z dodatnim znanjem jezikov in ki so pripravljeni delati daljše obdobje.

Več informacij na tel. št. 05 38 00 480 ali osebno na TIC Tolmin (Petra Skalarja 4, Tolmin).

---

Dobrodelna prireditev TUDI V BOVCU Z "IN" AVTOM

Bovec bo imel 15. februarja dobrodelno noto. Vabljeni na dobrodelni koncert v Kulturni dom ob 19. uri. Denar od prodanih kart bodo namenili Rdečemu križu (RK) za nakup vozila, s katerim bodo vozili ženske iz občine Kobarid in Bovec na mamograf ter za prevoz starejših občanov, ki potrebujejo pomoč. Na koncertu bodo nastopili  Petra Zore, Domen Valič, Gašper Rifelj, Ana Pupedan in drugi. Vse nastopajoče preverite tukaj.

Na spletni strani so navedeni tudi podatki za možnost donacije.

---

Ostali dogodki v Dolini Soče 

14. februar 2020: Predavanje Finska z Laponsko, narava in ljudje v Božičkovi deželi ob Polarnem krogu. Predavanje bo v mali dvorani v Bovcu ob 19. uri. Več informacij preverite tukaj.

16. februar 2020: Pohod po trasi Juliana Trail, 10. etapa. Deseta etapa se prične na Grahovem ob Bači in poteka preko Temljin - Kneže - Podmelca - Huma - Senice do Mosta na Soči. Zbor bo ob 9. uri pred gostilno pri Brišarju na Grahovem ob Bači. Več informacij tukaj.

Aktualne dogodke spremljajte na naši spletni strani. Smo kakšnega izpustili? Obvestite nas, da ga še pravočasno dodamo.

---