Header

 

Aktualno iz doline Soče med 6. in 12. januarjem

---

JAVNI RAZPIS ZA SOFINANCIRANJE PROMOCIJE NA TUJIH TRGIH  

Slovenska turistična organizacija je objavila javni razpis za sofinanciranje promocije slovenske turistične ponudbe na tujih trgih v letu 2020, namenjen turističnim podjetjem.

Na javni razpis se lahko prijavijo vsa turistična podjetja s sedežem v Republiki Sloveniji, ki delujejo na trgu vsaj 2 leti, od dneva oddaje vloge, imajo vsaj 2 zaposleni osebi in čisti poslovni izid ter izpolnjujejo ostale pogoje javnega razpisa.

Prvi rok za oddajo vlog je do 21. 1. 2020, do 24. ure.

Za dodatne informacije v zvezi s prijavo lahko pišete na elektronski naslov: razpisi@slovenia.info.

Več informacij o pogojih in dokumentacijo za prijavo najdete tukaj.

---
Foto: Jošt Gantar

Kamp Nadiža odprl podružnico na italijanski strani 

Lastnik kampa Nadiža Evgen Marcola je uresničil idejo o širitvi svoje dejavnosti tudi na italijansko stran meje. V Podbonescu, ob Nadiži, so v upravljanje prevzeli kamp, ob njem pa so odprli restavracijo. S tem so gostom ponudili dodatne kapacitete za nočitve, saj želja po uživanju v nadiških tolmunih vsako leto privabi vse več gostov.

Več si lahko preberete tukaj.

---

Z letalom na smučanje v Bovec 

Z letom 2020 Letališče Bovec pričenja s prevozom potnikov med manjšimi letališči. Prvi prilet so že opravili 2. januarja 2020, ko je na Letališču Bovec pristalo letalo z osmimi potniki, ki so v Bovec prileteli z namenom, da bodo smučali.  

Prvi organiziran prevoz smučarjev za smuko na smučišču Kanin-Sella Nevea je opravil prevoznik Aviofan v Libeličah. Gostje so prileteli skoraj z drugega konca Slovenije, do Bovca pa so z letalom potrebovali le 35 minut. Ob tem so leteli mimo vrha slovenske najvišje gore Triglav, Kanin pa so si pred pristankom ogledali že iz letala.

Na Letališču Bovec sta prvi prihod smučarjev pričakala župan Občine Bovec Valter Mlekuž in direktor Sončnega Kanina dr. Rok Ovsenik. Direktor Aviofan-a Damijan Cehner v prihodnje napoveduje prevoze smučarjev tudi z drugih manjših slovenskih letališč.

Celotni prispevek si lahko preberete tukaj.

---

Aktualni dogodki

V Tolminu lahko v torek, 14. januarja, ob 17. uri prispevate svoje predloge glede ureditve starega mestnega jedra v Tolminu. Tretja in hkrati zadnja delavnica v tem sklopu bo v Tornijevi dvorani Krajevne skupnosti Tolmin (Rutarjeva ulica 5, Tolmin). Naslov tokratne delavnice bo Vnos podjetniških vsebin v staro mestno jedro. Več si lahko preberete tukaj.

Na voden pohod na Velik vrh (1.071 m) se lahko odpravite v nedeljo, 12. januarja, ob 11. uri. Na pohodu boste lahko uživali v čudovitih razgledih in občudovanju naravnih in zgodovinskih znamenitosti. Na koncu se boste lahko okrepčali še na turistični kmetiji Široko. Zbor pohodnikov bo na Širokem, zaradi lažje organizacije se prijavite na tel. št: 031 252 786 (Aljaž).

Vas zanimajo lepote Nove Zelandije? Katja Jarc vam jih bo na potopisnem predavanju predstavila in opisala v petek, 10. januarja, ob 18. uri v Kulturnem domu v Bovcu. 

Aktualne dogodke za vas zbiramo na naši spletni strani. Veseli bomo tudi vaših predlogov za objavo dogodkov, ki smo jih spregledali.

---

Izposoja smuči, servis in šola smučanja

Soča Rafting nudi vsak dan v dopoldanskem času od 9. - 12. ure ter v popoldanskem času od 16. - 18. ure izposojo najnovejših Elanovih smuči in ostale potrebne opreme, kvaliteten in hiter servis ter šolo smučanja.

Ponudniki lahko svojim gostom priporočate več dnevno izposojo opreme, za kar nudijo posebne ugodnosti. Cenik izposoje si lahko ogledate na spletni strani Soča Rafting. Za več informacij so vam na voljo tudi na mobilni številki +386 (0)41 72 44 72.

 

---