Header

 

Aktualno iz doline Soče med 23. in 29. decembrom

---

Doživite Dolino Soče - od vode do kruha in mleka 

Slovenska turistična organizacija (STO) je doživetju z nazivom Doživite Dolino Soče - od vode do kruha in mleka dodelila znak Slovenia Unique Experiences. Ponudnik doživetja je Hotel Dobra vila Bovec. V slovesnki zbirki je sedaj skupaj 12 doživetij, kar dve od teh sta v dolini Soče.  

Več o 5-zvezdičnih doživetjih v dolini Soče si preberite tukaj.

---

Kanin in skibus

Kanin je ponovno pričakal navdušene smučarje in jim ponudil odlično smuko med prazniki. Preberite več o izjavi ob ponovnem zagonu naprav in spremljajte urnik obratovanja.

S 25. decembrom je pričel voziti tudi skibus v Bovcu. Brezplačni smučarski avtobus vozi redno v času smučarske sezone na relaciji Bovec - “A” postaja žičnice Kanin, ob zadostnem številu prepelje tudi goste iz hotela Boka.

Več o skibusu si preberite tukaj.

---

Delavnica: Nepovratna sredstva za energetsko učinkovitost v turizmu

Območna obrtno-podjetniška zbornica Tolmin organizira v januarju tri seminarje z aktualno tematiko, en od teh je namenjen vsebini o nepovratnih sredstvih v turizmu.

V četrtek, 9. januarja 2020, vas ob 16. uri vabijo na delavnico, kjer bo predstavljen javni razpis "Podpora mikro, malim in srednje velikim podjetjem s področja turizma za povečanje snovne in energetske učinkovitosti". Gre za razpis, na katerem lahko sodelujejo podjetja iz vseh treh Posoških občin, možnost pridobitve nepovratnih sredstev je do 70 % upravičenih stroškov investicije. Prijave: ooz.tolmin@ozs.si, polona.cimpric@prc.si. Seminar je brezplačen, organiziran v projektu SPOT.

Udeležite se lahko tudi ostalih dveh seminarjev: E-bolniški listi (Ebol), ki bo 14. januarja 2020 ob 13. uri, ter Novosti na področju DDV-ja, računovodski in davčni obračun za l. 2019 s spremembami zakonodaje, ki ga bodo izvedli 6. februarja 2020 ob 10. uri.

 

---
Foto: Matevž Lavrič

Aktualni dogodki

Pričenja se BOFF 2019. V času med 28. in 30. decembrom si lahko ogledate 32 športnih filmov, se udeležite delavnic, predavanj ali se jim pridružite na izletu. Več informacij najdete tukaj.

Veseli december še vedno ponuja tudi pestro glasbeno dogajanje. V Baru Gouf vas s koncerti pričakujejo med 27. in 30. decembrom, ko bodo gostili tudi zaključno zabavo BOFF. 

V sklopu Tminskega novoletnega rajanja 2019 vas danes, 27. decembra, pričakujejo na Mestnem trgu. Veselo bo s skupinama Hladno pivo in Mi2. V naslednjih dneh pripravljajo tudi predstave za najmlajše, na silvestrovo pa veliko zabavo s Slavkom Ivančičem in skupino Gedore.

V soboto, 28. decembra, se lahko ob 17. uri v Bovcu odpravite na Pohod od jaslic do jaslic. Vabi vas Sekcija mladih TD Bovec.

Tudi v Bovcu bo pestro na zadnjo noč v letu. Ribič Pepe bo zabaval otroke, nato sledi zabava z Dejanom Vunjakom, Brendijevimi barabami in DJ-em.

Spremljajte napoved dogodkov na spletni strani dolina-soce.si.

---
Foto: Katja Pokorn

Vse dobro v letu 2020

Javni zavod za turizem Dolina Soče se vsem ponudnikom zahvaljuje za uspešno sodelovanje v letu 2019, vsem pa želimo polno zdravja, veselja in sreče v letu, ki prihaja.

Naj nas v leto 2020 popelje vodilo, kot smo si ga zadali na letnih srečanjih s ponudniki: sledimo trajnostnemu delovanju in edinstvenim doživetjem v dolini Soče. 

---