Header

 

Aktualno iz doline Soče med 2. in 8. decembrom

---
Foto: David Štulc Zornik

Letno srečanje ponudnikov

Letošnje letno srečanje bo zeleno obarvano. 

Vabimo vas, da se nam pridružite v torek, 10. 12. 2019, ob 17.00 v hotelu Dvorec v Tolminu, v sredo, 11. 12. 2019, ob 17.00 v Zeleni hiši v Kobaridu ali v torek, 17. 12. 2019, ob 17.00 v veliki dvorani Stergulčeve hiše v Bovcu.

 

Dnevni red:  

1.      Pregled dela zavoda in rezultatov turizma v naši dolini v letu 2019, smernice za naprej, Janko Humar, direktor TDS. 

2.      Ali se teme okolja tičejo vseh nas?, Urša Zgojznik, Ekologi brez meja. 

3.      Pridobivanje mednarodnih trajnostnih znakov za turistična podjetja, Tina H. Zakonjšek/Jana Apih, Tovarna trajnostnega turizma GoodPlace. 

4.      Predstavitev lokalnih izkušenj: Renata Komar, Penzion Kobala v Tolminu; Lidija Koren, Kamp Koren v Kobaridu; Peter Della Bianca, Kamp Korita v Bovcu. 

Prosimo vas, da vašo prisotnost potrdite: za srečanje v Tolminu do ponedeljka, 9. 12. 2019, do 12.00 na info.tolmin@dolina-soce.si, za srečanje v Kobaridu do torka, 10. 12. 2019, do 12.00, na info.kobarid@dolina-soce.si in za srečanje v Bovcu do ponedeljka, 16. 12. 2019, do 12.00, na info.bovec@dolina-soce.si.  

Vabimo vas, da se srečanja udeležite v čim večjem številu. 

---
Foto: Katarina Rutar Ipavec

Veseli december

December prinaša številne zanimive in praznično obarvane dogodke. Med njimi zagotovo lahko vsak najde tudi nekaj zase. Spremljajte napovedi na spletni strani Doline Soče. Za vas jih objavljamo tukaj.

V TICih so vam na voljo tudi tiskane zgibanke z zbranimi dogodki v dolini Soče za mesec december.

 

Danes lahko v Kobaridu obiščete Miklavževo tržnico s skupino Jonny Bravo, jutri pa se udeležite prižiganja lučk v Tolminu. Jutri bo v Tolminu tudi koncert skupine Bakalina Velika - Prvi krajec, v soboto pa Miklavžev koncert Jazz Punt Big Band z gostjo Mio Žnidarič. Veselo bo.

---
Foto: David Štulc Zornik

Zima je že tu, smučarska sezona se pričenja

Na Kaninskem smučišču bodo v petek, 6. decembra, pričeli s smučarsko sezono. Urnik in dneve obratovanja lahko preverite na njihovi spletni strani.

Prvi zimski zavoji so vedno najlepši.

---

Hotel Boka vabi

V Boka Wine & Snack baru za vas pripravljajo okusne menije in nudijo prijeten ambient za druženje.

Za zaključeno druženje priporočajo rezervacije. 

V hotelu ponujajo tudi ugodne ski pakete, kmalu pa bo v ponudbi tudi savna s pogledom na Julijce in kotiček za najmlajše. 

Praznično ponudbo spremljajte na njihovi spletni strani.

Vabljeni v Boko.

---

 Foto: Jure Batagelj

Slovenija navdihuje tuje novinarje. Hišo Franko z Ano Roš in Julijske Alpe z Juliana Trail priporočajo med 20 najbolj zanimivih destinacij za leto 2020. Članek CN Traveler si lahko preberete tukaj.

The Wahington post priporoča destinacijo z vidika kulturne dediščine, pišejo tudi o Poti miru. Članek je na voljo tukaj.

Zanimivo branje, vredno delitve naprej.

---

Ponudba lokalnih izdelkov v TIC-ih v dolini Soče

V prazničnem decembru ste vabljeni, da obiščete naše turistično-informacijske centre v dolini Soče, kjer boste lahko med lokalnimi izdelki, izdelki z znamko Dolina Soče, vodniki in drugimi spominki našli darila za najbližje.

 

 

 

Urnike TIC-ev v Dolini Soče najdete na naši spletni strani.

Lokalne dobrote so čudovito darilo, obiščite nas.

---