Header

 

Aktualno iz doline Soče med 25. novembrom in 1. decembrom

---

Povabilo za posredovanje ponudb za izvajanje ski-bus prevozov v sezoni 2019/2020 v občini Bovec

Predmet povabila je izvajanje ski-bus prevozov v zimski sezoni 2019/2020 v občini Bovec. Vse zainteresirane vabimo, da posredujete svoje ponudbe na naslov TURIZEM DOLINA SOČE, RUPA 17, 5230 Bovec, do 2. 12. 2019 do 12.00 ure.

Obseg ponudbe in pogoji za izvajanje naročila so navedeni na spletni strani Dolina Soče.

Vabimo vas, da si vse podrobnosti izbora preberete tukaj.

 

---

Zelena shema in letna srečanja s turističnimi ponudniki

Občine Tolmin, Kobarid in Bovec so letos spomladi vstopile v Zeleno shemo slovenskega turizma in s tem postale destinacije, ki svoje trajnostno poslovanje na področju turizma presojajo z mednarodnimi orodji Green Destinations Standard in ETIS, kar jim bo omogočilo tako nacionalno kot mednarodno primerljivost in vidnost. Skupni zeleni koordinator za vse tri občine je Turizem Dolina Soče. Te dni smo tik pred oddajo poročila in zahtevka za presojo. V tem letu smo izpeljali veliko aktivnosti, nekatere rezultate smo objavili na destinacijski spletni strani na podstrani Zelena shema slovenskega turizma. Vabimo vas, da si jih ogledate, zagotovo boste našli kaj zanimivega tudi zase. Objavili smo tudi članek o rezultatih anketiranja, ki smo ga to poletje in jesen izvedli med obiskovalci, prebivalci in turističnim gospodarstvom. Hvala vsem, ki ste prispevali svoje mnenje. Želimo si, da bi vas bilo še več. Bližajo se tudi letna srečanja s turističnimi ponudniki, ki bodo prav tako zeleno obarvana. Vabljeni, 10. decembra v Tolmin, 11. decembra v Kobarid ali 17. decembra v Bovec. Program bo kmalu objavljen na naši spletni strani, prejeli ga boste tudi po e-pošti.

 

---

Vabimo vas k sodelovanju na razstavi božično-novoletnih predmetov v Zeleni hiši v Kobaridu.

TIC Kobarid in Javni zavod Triglavski narodni park v prazničnem decembru pripravljata razstavo božično-novoletnih okraskov in drugih predmetov vezanih na ta praznični čas. V času razstave bosta program obogatila še Vrtec Kobarid in Tolminski muzej

Predmete bomo zbirali do srede, 11. decembra 2019, v Info centru TIC Kobarid, vsak dan med 9. in 12. ter 13. in 16. uro. Izven urnika se za prevzem lahko dogovorite po telefonu 05/38-00-490 ali e-pošti: info.kobarid@dolina-soce.si.

Več o zbiranju predmetov in programu si lahko preberete tukaj ali  v vabilu v prilogi.

Razstava bo trajala od 13. decembra 2019 do 10. januarja 2020.

Na razstavi in otvoritvenem dogodku, ki bo v petek, 13. decembra 2019, ob 17. uri v Zeleni hiši v Kobaridu, bodo sodelovali tudi otroci iz Vrtca Kobarid.

Foto: M. Gaspari

Skupaj lahko naredimo praznični čas še bolj čaroben. 

---

Pričenja se praznični december 

  • V Bovcu vas vabimo na Miklavžev pohod z odraslimi skavti, da pravočasno oddate pisma za sv. Miklavža. Pohod bo 1. 12. 2019 z začetkom ob 14.00 na A postaji žičnice Kanin. Več o dogodku si preberite tukaj.
  • Miklavževe ustvarjalne delavnice  s programom za otroke bodo potekale 7. 12. 2019 med 16. in 18. uro v Kulturnem domu v Bovcu.
  • V Kobaridu bo tudi letos tradicionalni Miklavžev sejem, na katerem se bodo predstavili lokalni ponudniki, večer pa bo z glasbo popestrila skupina Johnny Bravo. Vsi zainteresirani ponudniki si stojnico rezervirate pri gospe Lidiji Koren (TD Kobarid) na telefonski številki: 041 371 229. Na ta dan bodo v Kobaridu prižgali novoletne lučke.
  • Tudi Tolmin bodo obsijale praznične lučke. Prižig prazničnih lučk s kratkim spremljevalnim  programom si lahko ogledate 6. 12. 2019. Začetek programa bo ob 17.30 pod prazničnim drevescem v Tolminu. 

Nadaljujemo tudi z napovedjo silvestrovanj. Na zadnji dan tega leta bo veselo tudi v Planinskem domu pri Krnskih jezerih. Mesta so omejena, zato se je potrebno prijaviti. Več si lahko preberete tukaj.

 

---