Header

 

Aktualno iz doline Soče med 18. novembrom in 24. novembrom

---

Napoved letnega srečanja turističnih ponudnikov

Letna srečanja za turistične ponudnike bomo izvedli v decembru. Teme bodo aktualne, vezane predvsem na zelene vsebine, zato vas vabimo, da si že sedaj zabeležite termin. Odvijala se bodo po naslednjem urniku:

torek, 10. 12. 2019, Tolmin (hotel Dvorec) ob 17. uri

sreda, 11. 12. 2019, Kobarid (Zelena hiša) ob 17. uri

torek, 17. 12. 2019, Bovec (Stergulčeva hiša) ob 17. uri

Ostale podrobnosti bomo objavili naknadno. Vabljeni.


Strategija razvoja in trženja turizma Doline Soče 2025 +

V skladu s terminskim planom zaključujemo pripravo nove strategije turizma v Dolini Soče. Strategija je že bila predstavljena v Tolminu, v Kobaridu pa bo predstavljena v ponedeljek, 16. decembra, ob 17. uri v Domu Andreja Manfrede.

Vsi predhodni zapisniki in celotno gradivo je dostopno na poslovnih straneh Doline Soče

Vabimo vas, da tudi vi aktivno prispevate k oblikovanju strategije in s tem k razvoju Doline Soče.

---
Foto: Janez Pukšič

Ana Roš ambasadorka svetovne turistične organizacije 

Svetovna turistična organizacija za gastronomski turizem, ki deluje pod okriljem ZN, je Ani Roš podelila naziv ambasadorke za gastronomski turizem. Hiša Franko trenutno gostuje v Madridu, kjer so Ani Roš tudi podelili naziv. Generalni sekretar krovne Svetovne turistične organizacije je ob podelitvi poudaril, da je Ana Roš s svojo zavezanostjo k uporabi lokalnih sestavin zgled pri prispevanju k trajnostnemu podjetništvu.

Čestitamo.

Več si lahko preberete v člankih časopisa Primorske novice in Delo.

Foto: Janez Pukšič

---
Foto: Željko Cimprič

Gostovanje razstave v Sarajevu

Kobariški muzej z razstavo "Velika vojna v Krnskem pogorju" gostuje v Sarajevu. Razstava je na ogled od 14. novembra do 23. novembra 2019. 

Gostovanje in otvoritev razstave sta podprla Veleposlaništvo Republike Slovenije v Bosni in Hercegovini ter Ministrstvo Republike Slovenije za kulturo.

Foto: Željko Cimprič

Več si lahko preberete tukaj.

---

Ostali dogodki

Tri delavnice o oživljanju starega mestnega jedra Tolmin: Prvi termin delavnice je 26. novembra ob 17. uri na Rutarjevi 5 v Tolminu. Več o delavnicah in ostalih terminih si lahko preberete tukaj.

Microsoft PowerPoint: Koraki do vizualno atraktivne predstavitve: Dogodek organizira Klub tolminskih študentov v soboto, 23. novembra, med 10. in 12. uro v Tolminu. Več si lahko preberete tukaj.

Potopisno predavanje Camino del Norte: Predavanja Lenke Razpet se lahko udeležite v petek, 22. novembra, ob 18. uri v Knjižnici Kobarid. Vstop prost. Več si lahko preberete tukaj.

Vabljeni.

---