Header

 

Aktualno iz doline Soče med 4. novembrom in 10. novembrom

---

 

 

World Travel Market 2019

Tudi Dolina Soče se je pridružila uspešnemu slovenskemu nastopu na WTM v Londonu, eni izmed dveh največjih turističnih borz na svetu. Predstavljali smo smučišče Kanin, golf programe, osrednja točka in atrakcija vseslovenskega nastopa pa je bila naša Juliana, nova pot okrog Julijskih Alp. Turizem Dolina Soče je prevzel vlogo booking centra za ta projekt. Več informacij o slovenskem nastopu tudi v novicah STO.


Strategija razvoja in trženja turizma Doline Soče 2025 +

Vsem, ki ste se na strategijo že odzvali in poslali svoje komentarje in predloge, se najlepše zahvaljujemo. Pozivamo pa še vse ostale, čas za oddajo predlogov je še do 10. novembra. Svoje predloge vnesite v za to pripravljen obrazec, strategija pa je dostopna tukaj.

Le skupaj lahko uresničimo zastavljene cilje, zato vas vabimo, da nam čim prej sporočite svoje predloge in morebitne komentarje.

---

Pohod spomina Krn

Organizacijski odbor Krn - pohod spomina 1918 - 2019 in Kobariški muzej skupaj s še drugimi soorganizatorji ob 101. obletnici konca 1. svetovne vojne vabijo na 20. spominski pohod h Krnskem jezeru in na slovesnost v počastitev vseh padlih vojakov na soški fronti. Osrednja slovesnost bo v soboto, 9. novembra 2019, ob 13. uri pri Krnskem jezeru. Častni pokrovitelj jubilejne slovesnosti in slavnostni govornik bo predsednik Republike Slovenije gospod Borut Pahor. Pohod bo potekal iz smeri Lepene, v primeru dobrih in varnih razmer pa tudi iz Bohinja in Tolminske. Slovesnost bo v vsakem vremenu, planinska koča pri Krnskih jezerih bo odprta od petka dalje.

V prilogi je tudi plakat s podrobnimi informacijami. Vabljeni.

---

Podpisani! Mediji – psi vojne ali golobi miru?

S poznavalci v živo o moči in nemoči medijskih novic, zgodb in komentarjev.

Letošnji cikel Podpisani!, katerega program je tako kot lanskega, premiernega, sestavil Zdravko Duša, bo na štiri novembrske večere v Tolminu gostil nekaj poznanih in priznanih imen slovenske medijske scene. V organizaciji Občine Tolmin in ob izvedbeni pomoči Zavoda KŠM Tolmin, Knjižnice Cirila Kosmača Tolmin in Tolminskega muzeja. 

Več o programu si lahko pereberete tukaj.

Začetek je ta petek, 8. novembra. Vabljeni.

---

Foruma v organizaciji Javnega zavoda Triglavski narodni park

V Kobaridu bosta ta konec tedna in naslednji teden potekala dva foruma, ki jih organizira TNP. Več si lahko preberete na spodnjih povezavah:

5. Forum Evropske listine za trajnostni turizem

Forum Triglavskega narodnega parka

 

---

 

Ostali aktualni dogodki v dolini Soče

  • V Galeriji Kinogledališča v Tolminu bodo otvorili razstavo LIKOVNA KRIŽPOTJA. Ogledate si jo lahko od 8. do 28. novembra. Več si lahko preberete tukaj.
  • V Coworkingu v Tolminu bo 23. novembra potekal dogodek z nazivom Vzemi si čas za fokus. Potrebne so prijave, zato si več o dogodku in možnostih prijave preberite tukaj.

 

Napovedujemo pa tudi že Tminsko novoletno rajanje 2019

December se hitro približuje, z njim pa tudi misli na vstop v novo leto. Decembrsko vzdušje bodo v Tolminu tudi letos najprej pričarali s prižigom praznične okrasitve. Lučke na prazničnem drevescu ob semaforiziranem križišču bodo skupaj z najmlajšimi prižgali v četrtek, 5. decembra, ko se stemni. Veseli december pa bodo tradicionalno zaključili s Tminskim novoletnim rajanjem 27., 28. in 31. decembra, program pa si lahko že preberete tukaj.

 

---