Header

 

Aktualno iz doline Soče med 21. in 27. oktobrom

---

Strategija razvoja in trženja turizma Doline Soče 2025 +

V skladu s terminskim planom zaključujemo pripravo nove strategije turizma v Dolini Soče. V ponedeljek, 21. 10., smo predstavili predlog zaključnega dokumenta, ki je objavljen tukaj. Na spletni strani si lahko preberete tudi zapisnik srečanja in predstavitev.

 

Prosimo vas, da predlog dokumenta pozorno pregledate in da vse vaše predloge in pripombe vnesete v obrazec (tukaj) čimprej, najkasneje pa do 10. 11. 2019.

Vsi predhodni zapisniki in celotno gradivo je dostopno na poslovnih straneh Doline Soče.  Vabimo vas, da tudi vi aktivno prispevate k oblikovanju strategije in s tem k razvoju Doline Soče. 

---

 

V Dolini Soče je bil tudi oktober pester. Festival pohodništva, Jestival in Frika fest so v dolino privabili množice ljudi, odzivi obiskovalcev pa so bili nad vsemi pričakovanji. V prilogi si lahko preberete kratko reportažo.

Uspešno smo otvorili tudi pohodno pot Juliana Trail. V petek, 18. 10., se nas je zbralo preko 150, ki smo v prijetnem vzdušju prehodili eno izmed 16 etap od skupno 270 kilometrov dolge krožne pohodniške poti okoli Julijskih Alp. Za udeležbo se zahvaljujemo vsem, hkrati pa vabimo vse, da prehodite še kakšno drugo etapo. Opise poti najdte tukaj

Letošnja jesen je kot nalašč za obisk narave in občudovanje lepih barv.

---

Hotel Boka vas vabi z okusno posebno ponudbo 

Do 4. 11. so odprti vsak dan med 12.00 in 21.30.

Njihova ponudba se odlično prileže tudi po pohodu, ena izmed etap pohodne poti Juliana vas pelje prav tukaj mimo. 

---

 

 

Oktober se nadaljuje zanimivo tudi v Breginju, Kobaridu in Bovcu. 

V Breginju vas na kulturni prireditvi Otvoritev prenovljenega vaškega centra na Gorici pričakujejo v nedeljo, 27. 10., od 16.30 dalje. Več o programu si lahko preberete tukaj.

V Kobaridu je odslej še bogatejša ponudba športnih aktivnosti, v telovadnici vam je sedaj na voljo tudi plezalna stena. Med tednom bodo tu potekali tečaji za vse, ki vas plezanje zanima, sicer pa jo bo mogoče preizkusiti tudi v lastni režiji.  Več o prijavah in možnosti obiska si lahko preberete tukaj.

V Bovcu bo v petek, 25. 10., v Stergulčevi hiši organizirana 15. gobarska razstava. Ogled je možen od 10.00 do 19.00, vstop je prost.

V kolikor je vaša prva izbira kultrni dogodek ali športna aktivnost, za vse je poskrbljeno. Vabljeni.

---