Header

 

Aktualno iz doline Soče med 7. in 13. oktobrom

---

Ko v dolini zadiši po friki …

Sir, krave, frika, dobra glasba, lokalni izdelki, domači pridelki in bogata kulinarična ponudba…

Kulinarični oktober bo v dolini Soče tudi ta konec tedna postregel s praznikom tradicionalnega, okusnega in domačega, s poklonom sirarski tradiciji in sirom doline Soče.

 

Prihaja dvodnevna prireditev Frikafest, ki letos združuje kmečki praznik in praznik posoške specialitete – frikeFrikafest je obogaten s pestrim in zanimivim dvodnevnim dogajanjem. V petek, 11. oktobra, od 18. ure dalje se nam bo pridružil priznan mojster slovenske kulinarike, Uroš Štefelin, zvečer pa se lahko prepustite glasbi. 

Sobota, 12. oktober bo v znamenju celodnevne lokalne tržnice, ocenjevanja in okušanja sirov, odvijalo se bo tudi pravo tekmovanje v pripravi frike, manjkalo pa ne bo niti tradicionalne dražbe živine in zanimivih brezplačnih ustvarjalnih delavnic.

 Več o Frikafestu in bogatem programu pa si preberite na spletni strani.

Vabljeni!

---

Anketa za turistično gospodarstvo

V postopku pridobivanja znaka Slovenia Green Destination, ki poteka v okviru Zelene sheme slovenskega turizma, v katero so se občine Tolmin, Kobarid in Bovec vključile letos spomladi, moramo opraviti tudi anketiranje različnih deležnikov.

Ankete za obiskovalce smo opravili v sezoni, v občinah Tolmin in Kobarid poteka anketiranje prebivalcev – če tega še niste storili, lahko ankete izpolnite na naši spletni strani, na voljo so tudi na upravni enoti v Tolminu, v knjižnicah Tolmin in Kobarid in v TIC-ih Tolmin in Kobarid –, zdaj pa smo pripravili še ankete za turistično gospodarstvo. Ponudnike na Tolminskem, Kobariškem in Bovškem vabimo, da izpolnite anketo in nam pomagate izboljšati kakovost trajnostnega poslovanja in razvoja naše destinacije.

Anketo lahko izpolnite na naši spletni strani ali v najbližjem TIC-u.

Zbirali jih bomo do 31. 10. 2019.

 

---

Mednarodni trajnostni znaki za turistična podjetja

Dolina Soče želi biti med najbolj zaželenimi zelenimi destinacijami, k čemur lahko pripevate tudi ponudniki turističnih nastanitev, turistične agencije in atrakcije. S pridobitvijo katerega od zelenih znakov odličnosti na področju trajnostnega poslovanja izpolnjujete pogoj, da se tudi vi vključite v Zeleno shemo slovenskega turizma.

V Dolini Soče imamo trenutno tri ponudnike, ki so že prejeli znak Slovenia Green Accommodation, in sicer Kamp Koren, Kamp Korita in Chalet Astra Montana. Slovenia Green trenutno priznava osem znakov: trajnostne znake Green Globe, Green Key, Travelife in World of Glamping Green, okoljske znake EU MarjeticaEMAS in Ecocamping ter ekološki znak Bio hotels.

Več o tem si lahko preberete na naši spletni strani ali pa se obrnete na nas (alenka.rutar@dolina-soce.si) oz. na certifikacijsko hišo Zavod Trajnostnega turizma GoodPlace Ljubljana (info@goodplace.si).

 

---