Header

 

Aktualno iz doline Soče med 16. in 22. septembrom

---

Otvoritev festivala pohodništva s filmom The Dawn Wall

Festival pohodništva Dolina Soče 2019 je tu! Vabimo vas na otvoritev festivala, danes (20.9)., ob 19.00 na prireditveni prostor v Kobarid (Trg svobode). Ogledali si bomo projekcijo filmskega zmagovalca 13. Festivala gorniškega filma The Dawn Wall, ki nam bo predstavil plezalno ekspedicijo v dolino Yosemite.

Film je v angleščini in podnaslovljen s slovenskimi podnapisi.

 

Festival pohodništva se bo ta konec tedna nadaljeval s pohodi: 

- Juliana Trail, odsek Podbrdo-Hudajužna, v soboto 21.9.
- po Soški poti, v petek in soboto, 20. in 21. 9.
- v Polog  (vznemirljiva dolina miru), v soboto, 21.9.
- na Skutnik (skupaj z mladino za mir), v nedeljo, 22.9.
- po Huljevi poti, v torek, 24.9.

Podrobne informacije o pohodih najdete na naši spletni strani>

 

---

Občine Tolmin, Kobarid in Bovec v postopku pridobivanja znaka Slovenia Green Destination

Občine Tolmin, Kobarid in Bovec so se spomladi vključile v Zeleno shemo slovenskega turizma. Gre za nacionalni program in certifikacijsko shemo, ki pod krovno znamko Slovenia Green združuje vsa prizadevanja za trajnostni razvoj turizma v Sloveniji, ponuja konkretna orodja za oceno in izboljšanje trajnostnega delovanja in skozi znamko Slovenia Green to zeleno delovanje tudi promovira.

Prebivalci občine ste ključni deležnik razvoja v destinaciji, zato je vaš odnos do turizma zelo pomemben. S kratko anketo želimo dobiti vpogled v vaše mnenje glede turizma v občini, rezultati pa nam bodo v pomoč pri sprejemanju ukrepov za izboljšanje stanja. Ankete smo v bovški občini že opravili, občane Tolmina in Kobarida pa vabimo, da izpolnete anketo na naši spletni strani v rubriki Aktualno, na voljo pa so tudi na upravni enoti in v knjižnicah Tolmin in Kobarid. Rezultate anket bomo objavili.
---

Dolina Soče ima nov Slovenia Green Accommodation

Eko Chalet AstraMontana, očarljiva gorska hiša, ki leži na obrobju Triglavskega narodnega parka, je pridobila znak Slovenia Green Accommodation. Na več kot 1000 metrih nadmorske višine je odlično izhodišče za aktivno preživljanje prostega časa v neokrnjeni gorski naravi. Z učinkovitim ogrevalnim sistemom, kakovostno filtracijo in UV dezinfekcijo deževnice, recikliranjem odpadkov in z drugimi ukrepi si lastniki prizadevajo za čim manjši vpliv na okolje. Namestitev je sicer že prejemnica okoljskega certifikata Eko Marjetica.  
---