Header

 

Aktualno iz doline Soče med 9. in 15. septembrom

---

Maraton za tekaške sladokusce

V soboto 14. septembra bo Bovec še posebej zanimiv za vse športne navdušence, saj se bodo ti lahko podali po treh različno dolgih trasah ob smaragdni Soči in tako uživali v enem od najlepših in najbolj hedonističnih tekov.

Bovec maraton združuje šport, naravo in kulturne znamenitosti ob trasi. Tekačem bodo na voljo maraton, polmaraton in 7,4 kilometra dolg Fun Run.

Poleg samega maratona bo za tekmovalce in njihove navijače organiziran pester spremljevalni program.

 

Bovec maraton ima zagotovo najlepšo traso, ki ne bo nikogar pustila ravnodušnega. 

Več informacij najdete na uradni spletni strani maratona.

---

 

Bliža se Festival pohodništva Dolina Soče 2019

Že tradicionalen festival pohodništva bo tudi letos pohodnike in ljubitelje gora navduševal z vodenimi pohodi, z ogledom razstav in z obiski tako muzejev kot tudi naravnih znamenitosti.

Festival, ki zajema organizirane pohode, primerne tako za družine kot tudi za zahtevnejše ljubitelje gora, bo letos potekal med 20. septembrom - 6. oktobrom.

Kljub tradicionalnosti festivala, pa ta letos vključuje nekaj povsem novega – tri brezplačna vodenja po etapah nove pohodniške daljinske poti Juliana Trail.

Otvoritev Festivala pohodništva 2019 bo v petek, 20.9. ob 19.00 na prireditvenem prostoru v Kobaridu s projekcijo filmskega zmagovalca 13. Festivala gorniškega filma z naslovom The Down Wall.

Ljubitelji gora in športnih avantur, ki radi prisluhnete zgodbam in pripovedim iz prve roke adrenalinskih navdušencev, boste lahko uživali v dveh predavanjih. V predavanju Nova Zelandija skozi oči soteskarja vas bo Žiga Humar popeljal skozi najlepše doslej odkrite soteske tega južnega otoka; Aleš Česen, letošnji dobitnik Zlatega cepina, pa vam bo predstavil alpinizem skozi svoje oči na predavanju Gore zame niso (zgolj) romantične.

Celoten program Festivala pohodništva najdete na spletni strani doline Soče.

 

---