Header

 

Aktualno iz doline Soče med 26. 8. in 1. 9.

---

Pestro jesensko dogajanje v dolini Soče

Kljub temu, da se poletje izteka pa bo pester jesenski program razlog,  da bo tudi v septembru in oktobru dogajanje v dolini Soče zanimivo in aktivno. Športno-rekreativni dogodki, vodeni pohodi in gastronomski festivali bodo poskrbeli da vam ob obisku doline Soče ne bo dolgčas.

Bovec maraton: 14. september 2019

Bovec Maraton je s trasami ob smaragdni Soči in po skritih kotičkih Bovške zagotovo eden najlepših in zares uživaških tekov. Več info.

Festival pohodništva: 20. september - 20. oktober 2019

V septembru in oktobru, najlepših mesecih za pohode, je v Dolini Soče vsako leto organiziran Festival pohodništva. Lepote narave in spomenike preteklosti lahko odkrivate pod vodstvom izkušenih vodnikov. Podroben program pohodov.

Jestival: 5. oktober 2019

Na osrednjem trgu v Kobaridu se bodo ponujale lokalne jedi, odvijale se bodo delavnice in predavanja, vse skupaj pa bo požlahtnila dobra kapljica slovenskega vina in izbrana glasba. Program in informacije.

Frika Fest - kmečki praznik Tolmin: 12. oktober 2019

Vsaka vas in celo vsak posameznik ima svoj recept in pristop za pripravo frike. Pridite v Tolmin izbrati najboljšo!

Vabljeni v dolino Soče!

---

Prevozi Javorca in Tolminska korita

Javorca
Zaradi velikega povpraševanja, bo Tolmin Shuttle Bus izjemoma peljal v Javorco iz parkirišča pri športnem parku Brajda tudi v četrtek, soboto in nedeljo ob 10.40.

Tolminska korita
Dodatno bo organiziran Tolmin Shuttle Bus v Tolminska korita iz parkirišča P2 vsako soboto in nedeljo v septembru, neprestano med 10.00 in 16.00.

Park & ride!

---

V Kobaridu simpozij o staroverstvu in pokristjanjevanju

Vabljeni na dvodnevni simpozij o staroverstvu in pokristjanjevanju, ki se bo začel v soboto 31. avgusta ob 9:45 in se zaključil v nedeljo okoli 17. ure. Sobotni del bo z nagovorom otvoril kobariški župan Marko Matajurc, kasneje se bodo zvrstila predavanja in okrogla miza, zvečer pa bo ob Mrzlem studencu koncert ljudske glasbe. Nedeljski program bo po uvodnih predavanjih dopoldne, popoldne popestrili obiski svetišč in delavnice. Za obiske delavnic se priporoča pohodna oprema.

Predhodne prijave zbira organizator na e-naslov: munih.joze@gmail.com. Ogledi in delavnica so brezplačni.

Več informacij in podroben program najdete na naši spletni strani.

---

Gorski praznik Matajur 2019

Vabljeni na 43. gorski praznik Matajur 2019.

Sobota, 31. avgust
8.30 - Vodeni izlet Po sledeh Rommla
18.00 - V Planinskem domu Pelizzo predstavitev raziskave Živiet na planinah

 

Nedelja, 1. september
7.30 - Parkirišče na bivšem mejnem prehodu Štupce otvoritev ''Ferate'' via Palma
10.00 - Cividale del Friuli - Čedad (odhod) kolesarski izlet z e-bike Cividale - Matajur.
12.00 - Sv. Slovesna maša na vrhu Matajurja
14.30 - Nastop ansambla Štrom Bluzz

Odprta bo tudi enogastronomska tržnica.

---

Avtoštoparski muzej v Tolminu

Do 31. avgusta si lahko ogledate razstavo Avtoštoparski muzej, ki je odprta vsak dan razen nedelje v centru Tolmina na Trgu maršala Tita 11 (Galerija SDK). Če bi iz prve roke radi izvedeli, kako se lahko preštopa 42 držav v manj kot 21 dneh, se poizkusili v raznih zemljepisnih igrah in si ogledali številne zbirke s potovanj, je obisk Avtoštoparskega muzeja prava stvar za vas.

Vabljeni!

---

Brezplačna izobraževanja v jeseni (tudi s področja turizma)

V okviru projekta Oživljanje starega mestnega jedra Tolmina bo izvedenih več sklopov izobraževanj. Ta so namenjena aktivnim prebivalcem z območja LAS Dolina Soče, ki želijo razvijati lastne podjetniške ideje in do sedaj niso dobili podpore v lokalnem okolju, pa tudi mladim, ki bodo lahko krepili svoja znanja in veščine ter usmerjeno razvijali svoje poslovne ideje in zanje pripravili podlage. V obdobju med oktobrom in decembrom 2019 bodo potekali:

- Jezikovni tečaji (30-urni) - angleščina, nemščina, italijanščina

- Izobraževanje "učno podjetje (40-urno izobraževanje)

- Izobraževanje na področju turizma za mlade (25-urni program)

Več informacij na naši spletni strani.

---