Header

 

Aktualno iz doline Soče med 12. in 18. avgustom

---

Overjam International Reggae Festsival 2019

V idilični naravi ob sotočju Tolminke in Soče tudi letos reggae glasba! Letošnji Overjam International Reggar Festival bo potekal od 15. do 18. avgusta, z naborom najboljših imen reggae glasbe. 

V okviru festivala so predvidene številne spremljevalne dejavnosti, med drugimi tudi delavnice nevladnih organizacij, delavnice plesa, joge in bobnov ter pouličnih umetnikov in športne aktivnosti. Na prizorišču bo dovolj prostora tudi za stojnice za prodajo umetniških izdelkov, hrane in pijače.

Bodi pristen in sproščen, pridi na OVERJAM!

---

Bovec maraton 2019 

Čudovite trase Bovec maratona vas letos pričakujejo v soboto, 14. septembra. Kot vsako leto se bodo tekači lahko preizkusili na 7,4 kilometra dolgem Fun Runu, polmaratonu in maratonu.

Tudi letos bo dogodek spremljal pester spremljevalni program, ki se bo zavlekel še dolgo v noč.

Prijave na www.bovecmaraton.si

---

18. vzpon na Široko

Športno-turistična prireditev bo kot vsako leto za praznik 15. avgusta, v hrib nad dolino Soče in Idrijce privabila tekače, kolesarje in druge ljubitelje narave. Tekmovalne trase z nakloni predstavljajo izziv tudi najbolje pripravljenim, hkrati pa so dovolj kratke, da odgovarjajo tudi bolj povprečnim rekreativcem. Na trase se v svojem ritmu lahko podajo tudi tisti, ki nimajo namena tekmovati. Po prihodu v cilj sledi – poleg najlepšega razgleda na Tolminskem – okrepčilo s pestro ponudbo (domačih) jedi na turistični kmetiji. Štruklji so obvezni!

Več informacij na uradni spletni strani Športno kulturno turističnega društva Lom.

---