Header

 

Aktualno iz doline Soče med 29. julijem in 4. avgustom

---

Destinacijska kartica Julijske Alpe: Dolina Soče

S 1. avgustom bo gostom naše doline na voljo destinacijska kartica Julijske Alpe: Dolina Soče, z nakupom katere bodo uporabniki deleženi številnih ugodnosti.

Prosti vstopi v Tolminska korita, cerkev sv. Duha v Javorci, Tolminski muzej, Kobariški muzej, muzej sirarstva Kobarid, v Info center TNP Trenta, alpski botanični vrt Juliana in brezplačen dostop do slapa Kozjak.

Prav tako bodo imetniki kartice lahko koristili brezplačno vožnjo z gondolo na Kanin, brezplačni avtobusni prevoz v Tolminska korita in Javorco, ter prevoz z vlakom iz Bohinjske Bistrice do Mosta na Soči. 

Kartico lahko kupijo gostje, ki so nastanjeni pri partnerskem ponudniku Turizma Doline Soče in prenočijo v dolini Soče najmanj dve noči. Cena za odrasle osebe je 26 EUR, za otroke od 7. do 14. leta 13 EUR, mlajši od 7. let pa jo dobijo brezplačno. 

Kartica je na voljo do 31. oktobra v vseh turistično-informacijskih centrih v dolini Soče in pri nekaterih ponudnikih nastanitvenih kapacitet.

Podrobne informacije na naši spletni strani.

---

Koncert miru s Kataleno

Fundacija Poti miru in Kobariški muzej v sodelovanju z Občino Kobarid in Posoškim razvojnim centrom nadaljuje z organizacijo Koncertov miru. Tokrat v Kobarid prihaja Katalena.  Vabljeni, da se nam v četrtek, 1. avgusta ob 19.30 uri, pridružite na trgu v Kobaridu, v primeru slabega vremena pa v Kulturnem domu.

Vstopnine ni!

---

Oživitev starega mestnega jedra v Tolminu 

Od petka, 19. julija dalje je za mirujoči promet zaprt Trg 1. maja v Tolminu, do začetka novega šolskega leta pa bo za promet zaprt tudi del Cankarjeve ulice. V okviru projekta LAS Oživljanje starega mestnega jedra Tolmina bo tu nastal prireditveni prostor z manjšim odrom, pridružujejo se stojnice, na prizorišču bo kmalu dodana gostinska ponudba. Ker je ta prostor vse do 13. oktobra namenjen vsem nam, vas vabimo k sodelovanju z idejami za vsebine, s katerimi bi lahko oživljali staro mestno jedro. Oglasite se koordinatorki programa Niki Ivančič na Posoškem razvojnem centru  na elektronski naslov nika.ivancic@prc.si

Vabljeni k sodelovanju!

---

Novo ekološko stranišče na kobariškem

Občina Kobarid je ob vstopni točki na Kobariški zgodovinski poti postavila ekološko stranišče. Samostojna in samozadostna enota deluje na principu dehidracije izločkov s pomočjo vetra in sonca, tako ne izpušča ničesar v podtalnico, zato se jo lahko postavi kamorkoli v naravo brez škodljivih učinkov na okolje. Še posebej je primerna za gorate predele in zaščitena vodovarstvena območja in rezervate. 

Tokratna investicija je bila financirana s pomočjo projekta LAS dolina Soče, občina Kobarid pa bo postopoma investirala v še več ekoloških stranišč, ki jih bodo namestili na najbolj obleganih turističnih točkah.

 

---

Brezplačni tečaj angleščine za otroke

V tem tednu bodo prostovoljke iz Anglije nudile brezplačno šolo oz. tečaj angleškega jezika za otroke. Tečaj in druženje z angleško govorečimi prostovoljci bo potekal na Žagi v Chaletu Julian, vsak dan med 31. julijem in 1. avgustom, od 9.30 do 11.30.

Vabljeni!