Header

 

Aktualno iz doline soče med 15. in 21. julijem

---

Tanja žagar odpira Bovške poletne večere

Bovške poletne večere 2019 bo s koncertom v četrtek, 18. julija ob  20:30, otvorila Tanja Žagar.

Vsak konec tedna v juliju in avgustu bodo dogajanje v Bovcu popestrile razne glasbene skupine, ki bodo igrale na glavnem bovškem trgu. V petek, 19. julija, prav tako ob 20:30, bo nastopila skupina Donačka.

Vljudno vabljeni v Bovec! 

---

Tukaj so MetalDays 

Kot vsako leto v juliju se je tudi letos Tolmin spremenil v raj za ljubitelje metal glasbe. Festival je pridobil status pravih metalskih počitnic, saj traja cel teden med 20. in 26. julijem. Festival MetalDays nudi odličen glasbeni program z več kot 100 nastopajočimi izvajalci, ki nastopajo na treh festivalskih odrih. Poleg glasbe lahko več kot 12.000 obiskovalcev festivala uživa na dveh festivalskih plažah, kjer reki Soča in Tolminka nudita nepozabne poletne užitke.

Vabljeni!

---

Zaprtje Slovenske planinske poti na Mangart

Planinska zveza Slovenije in Planinsko društvo Bovec obveščata, da bo od 16. julija do vključno 18. julija ZAPRT zelo zahtevni odsek Slovenske planinske poti na Mangart. Na planinski poti se bodo izvajala nujna večja vzdrževalna dela. Planince prosimo, da dosledno upoštevajo zaporo planinske poti in se nanjo ne podajajo, saj bi lahko ogrozili tako svojo varnost kot varnost markacistov na akciji. Drugi mogoči pristopi na Mangart so iz smeri Kotovega sedla in Loške Koritnice, preko Malega Koritniškega Mangarta (blizu Bivacco Alberto Busettini) ali Italijanska pot na Mangart.

Hvala za razumevanje.

---

Kmečke igre v Čezsoči

Tudi letos bo prizorišče iger v centru vasi, pod vaško lipo. Prireditev se bo pričela v soboto 20. julija ob 17:00 uri. Tako kot vsako leto bodo obiskovalcem najprej predstavili nekaj tradicionalnih kmečkih opravil, po predstavitvi ekip udeleženkde pa se bo pričel osrednji del prireditve, v katerem se bodo ekipe pomerile v zabavnih kmečkih opravilihZa obiskovalce bo pripraviljen srečolov, za pijačo in jedačo bodo poskrbele domačinke in domačini s svojimi kulinaričnimi specialitetami, za dobro voljo in ples do jutranjih ur pa skupina Gadi.

Vabljeni!

---