Header

 

Aktualno iz doline soče med 24. in 30. junijem

---

Soča outdoor festival 2019

Prihajajoči vikend (28. do 30. junij) bo ob sotočju reke Soče in Tolminke potekal Soča outdoor festival.  Vsakoletni športni festival bodo otvorili v petek z delavnicami in predavanji outdoor entuziastov, v soboto se bodo udeleženci pomerili v tekih različnih dolžin, nedelja pa je rezervirana za Outdoor Duathlon.

Podroben program in več informacij najdete tu.

---

Poletni javni prevozi

V poletnem času bo v dolini Soče na voljo nekaj linij javnega prevoza do nekaterih glavnih znamenitosti. V času poletnih počitnic bodo tako shuttle busi organizirani na relacijah:

---

Gora rocka 2019

GorA RockA je že tradicionalni rockovski festival in glavna prireditev na Šentviški planoti, ki jo poleg dobre glasbe zaznamuje tudi dobrodelna nota. Letos se bo rockalo med 27. in 30. junijem.

Festival, ki ga poganja 250 prostovoljcev, bo letos gostil top slovenske rock skupine kot so Siddharta, Zmelkoow, Tabu,...

Vabljeni!

---

Kanin obratuje vsak dan

Od 25. junija 2019, gondola na Kanin obratuje vsak dan. Sneg na kaninskem pogorju je skorajda že povsem skopnel, tako da gora vabi na poletne aktivnosti.

Gondola obratuje vsak dan od 8:00-16:00, zadnji odhod na hrib ob 14:00

Vabljeni na Kanin!

---

Vodenja po poteh miru

Fundacija Pot miru obvešča, da bodo v juliju in avgustu ob fiksnih terminih na voljo sledeča vodenja:

Vsako sredo ob 10.00 Muzej na prostem Ravelnik.
Vsak petek ob 10.00 in 12.00 Muzej na prostem Kolovrat.
Vsako soboto ob 9.00 zgodovinsko-sirarska tura v Polog (Javorca).
Vsako nedeljo ob 10.00 Kobarid in okolica (z aplikacijo Walk of Peace)

Več informacij najdete na njihovi spletni strani.

---

Promocijski dan umirjanja prometa na Mangart

Promocijski dan umirjanja prometa 6. julija 2019, poteka istočasno na dveh prometno zelo obremenjenih območjih Triglavskega narodnega parka, in sicer na Mangrtski cesti in v Ukancu (Bohinj). Vabimo vas, da na ta dan obe lokaciji izkusite brez osebnega vozila, da se naužijete tišine in da skupaj z organizatorji podprete sodobne trende, ki spodbujajo odgovoren, trajnosten in okolju prijazen obisk Triglavskega narodnega parka.

Več informacij.

---

Avtobusna povezava Ljubljana - Bovec (čez Predel)

Med 26. junijem in 31. avgustom 2019 bo med Ljubljano in Bovcem preko Trbiža (ITA) obratovala avtobusna povezava. Avtobus bo vozil v obe smeri do trikrat dnevno, več informacij in vozni red pa lahko najdete na spodnji povezavi.

Več informacij in urnik.

---