Header

Aktualno iz Doline Soče v tednu med 3. in 9. junijem 2019

---

Plačilo za ogled Kozjaka

Z namenom ohranjanja naravnega ravnotežja, večjega nadzora ter posledično tudi možnosti ponovnega vlaganja v infrastrukturo ob slapu z namenom zagotavljanja večje varnosti je občina Kobarid od četrtka, 6. junija 2019, za obiskovalce uvedla plačevanje nadomestila za uporabo infrastrukture za enkratno uporabo. Vstopna točka se bo nahajala dobrih 100 m pred slapom in bo odprta med 1. junijem in 31. oktobrom.

Za odrasle bo vstopnina znašala 4 evre, za otroke od 7. do 14. leta 2 evra, za dijake, študente, upokojence in skupine (več kot 10 odraslih) 3 evre, za družine 10 evrov, uvaja pa se tudi letna poimenska karta v višini 12 evrov. 

Več informacij na spletni strani.

---

47. Noč na jezeru, 2019

Med 6. in 9. junijem 2019 se na Mostu na Soči dogaja tradicionalna večdnevna prireditev Noč na jezeru. Od četrtka do nedelje se bodo na prizorišču zvrstili številni zabavni, kulturni, gospodarski in športni dogodki, vrhunec pa bo sobotna zabava z ansamblom Domačica in skupino Elvis Jackson.

Več informacij in podroben razpored najdete tukaj.

---

Odprtje nove restravracije z vegetarijansko hrano

Na izstopni točki na Trnovem ob Soči odpira vrata nova restavracija Pastariso. Njihov moto je zdravo in varno za ljudi in naravo, zato bodo pribor in krožniki iz biorazgradljivega trsa, nudili pa bodo vse vrste hrane od meditreranske do azijske kuhinje.

Zaradi lokacije na Trnovem ob Soči pa bodo tako vsi kajakaši in raftarji imeli dodatno ponudbo hrane po dolgih dnevih na reki Soči. 

Vabljeni!

---

Pohod 6. mostov

V soboto, 8. junija 2019 ob 8.30, bo na platoju pri Vodni hiši na Mostu na Soči, štart pohoda 6. mostov, ki ga v sklopu prireditve Noč na jezeru organizira turistično društvo Most na Soči. Na 15km dolgi trasi bo za vse udeležence na postojankah voda, sok in sadje, na končni postaji pa tudi topli obrok in pijača. 

Namen pohoda je promocija izgradnje vseh štirih mostov/brvi predvidenih na Soči v Tolminski občini: brvi v Volčah, pri Godiči in pred Podselom ter novega mostu čez Sočo na Mostu na Soči. Na vsaki postojanki bo zato tudi kratka predstavitev predvidenih projektov.

Več informacij o projektu lahko dobite na tej povezavi.

---

Zapora ceste čez Vršič

Med 30. majem in 6. julijem 2019, bodo zaradi sanacije podpornega zidu občasne in popolne zapore ceste Kranjska Gora - Ruska cesta - Vršič. Popolne zapore do največ 60 minut so predvidene med delavniki, sicer pa bo promet potekal izmenično s semaforji. Priporočamo obvoz preko mejnega prehoda Predel. 

Srečno in varno vožnjo!

---