Parkirni režim ob reki Nadiži

15. 6. 2021

S 15. 6 se je pričel izvajati parkirni režim ob reki Nadiži, zato smo za vas zbrali vse informacije vezane na dovolilnice za parkiranje.

Reka Nadiža, Robič, ©Katarina Rutar Ipavec

Na osnovi Odloka o obrežnem režimu na območju občine Kobarid se s 15. 6. prične izvajati parkirni režim ob reki Nadiži.

Prispevek za urejanje se bo zaračunaval na naslednjih parkiriščih ob Nadiži:

Termin izvajanja parkirnega režima ob Nadiži:
15. 6. - 31. 8. vsak dan od 9.00 - 19.00.

Prispevek za urejanje se zaračunava tudi na parkirišču Zaročišče (dostop za slap Kozjak) do 31. 10. vsak dan od 9.00 do 19.00.

Na Zaročišču parkomat sprejema kovance in denarja ne vrača, sprejema bančno kartico, plačilo je mogoče tudi preko aplikacije Easypark. Parkomati ob Nadiži sprejemajo kovance in denarja ne vračajo, plačilo je mogoče tudi preko aplikacije Easypark.

POZOR: letna dovolilnica za Nadižo ali letna dovolilnica za parkiranje v mestu na parkirišču Zaročišče ne velja.

DNEVNO NADOMESTILO

Dnevno nadomestilo za parkiranje je mogoče kupiti po urah ali za cel dan na parkomatih na parkiriščih ob Nadiži in v Zaročišču.

Kupljena dovolilnica velja na vseh dostopnih mestih ne glede na mesto nakupa.

LETNA DOVOLILNICA:

Občani s stalnim prebivališče v občini Kobarid in lastniki stanovanjskih nepremičnin (počitniških objektov) v občini Kobarid imajo možnost nakupa letne dovolilnice po ceni 18 EUR.
Letno nadomestilo za uporabo urejenih dostopnih mest znaša za nerezidente občine Kobarid 48 EUR.

TEDENSKE DOVOLILNICE:

Turistični ponudniki v občini Kobarid lahko svojim gostom, ki pri njih bivajo minimalno 1 noč, ponudijo »Potrdilo turističnega ponudnika za nakup tedenske dovolilnice«s katerim jim omogočijo nakup tedenske dovolilnice po ceni 16 EUR.

Obrazec mora turistični ponudnik izpolniti, podpisati in žigosati (če ima žig), ter ga izročiti svojemu gostu. Gost s potrdilom v TIC-u Kobarid lahko kupi tedensko dovolilnico, ki velja na urejenih dostopnih mestih ob Nadiži in v Zaročišču.

Letne in tedenske dovolilnice bodo evidentirane na registrsko številko avtomobila, zato je potrebno ob nakupu s seboj imeti prometno dovoljenje.

Nakup letnih in tedenskih dovolilnic poteka v Turistično informacijskem centru Kobarid (Trg svobode 16, 5222 Kobarid).

BREZPLAČNE DOVOLILNICE:

Lastniki zemljišč ob reki Nadiži v Občini Kobarid lahko prejmejo brezplačne dovolilnice za nemoteno parkiranje vozila na svoji parceli. Dovolilnice izdaja Občina Kobarid. Za parkiranje na parkiriščih ob Nadiži pa je prav tako potreben nakup letne dovolilnice oziroma plačilo dnevnega prispevka za urejanje parkirišč.

Več informacij:
TIC Kobarid >